Αρχική Νέα Τοπικά Διπλή συγκέντρωση υπέρ ναυτεργατών, με μικρή συμμετοχή (VIDEO)

Διπλή συγκέντρωση υπέρ ναυτεργατών, με μικρή συμμετοχή (VIDEO)

19

 
 Αντί για τη μάχη κατά της επιστράτευσης και το μήνυμα συμπαράστασης στους ναυτικούς από τη ναυτομάνα Χίο όσοι βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο λιμάνι της Χίου έζησαν τη μάχη της… ντουντούκας!


Η συμβολική παρουσία συνδικαλιστών από το Εργατικό Κέντρο, την Ομοσπονδία ΕΒΕ και το Σωματείο εργαζομένων στους Δήμους που κατήγγειλαν την κυβερνητική πολιτική, επισκιάστηκε από τη μικρή αλλά πιο δυναμική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.  VIDEO


Έτσι από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές των προαναφερόμενων φορέων πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στον καταπέλτη του πλοίου, λίγο πριν μπουν όλες οι νταλίκες στο ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ που προερχόμενο από Μυτιλήνη ταξίδευε για Πειραιά, διαβάζοντας το κείμενο καταγγελίας τους.


Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε πορεία από την αρχή της Απλωταριάς μέχρι την αποβάθρα που είχε δέσει το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ όπου και υπερίσχυσαν τα συνθήματα καταγγελίας της Κυβερνητικής πολιτικής.


Σε ότι αφορά τα σωματεία συνταξιούχων ναυτικών, προτίμησαν αντί να κατέβουν στο λιμάνι να παραδώσουν με τριμελή αντιπροσωπεία τους ψήφισμα διαμαρτυρίας στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη.
Ανάλογο ψήφισμα κατέθεσαν λίγη ώρα μετά το Εργατικό Κέντρο και οι εκπρόσωποι των σωματείων που συμμετείχαν νωρίτερα και στην συμβολική παρουσία έξω από το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ.


Το δε πλοίο αναχώρησε κανονικά για Πειραιά.