Αρχική Ομογένεια Βοήθεια ομογενών Καναδά στην πυρόπληκτη Χίο

Βοήθεια ομογενών Καναδά στην πυρόπληκτη Χίο

31

 Το σημαντικό ποσό των 25.000 δολαρίων Καναδά, συγκεντρώθηκαν από το Χιακό Σύλλογο και το Σύλλογο Θολοποταμίων  του Καναδά, κατά την τριήμερη επίσκεψη του Δημάρχου Χίου στην εν λόγω χώρα, προς ενίσχυση των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου.
Το δελτίο τύπου του Δήμου Χίου έχει ως εξής:


Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Δημάρχου Χίου, κ.Λαμπρινούδη, στο Μόντρεαλ Καναδά, μετά από πρόσκληση του Χιακού Συλλόγου Καναδά και του Συλλόγου Θολοποταμουσίων Καναδά, με σκοπό την ενίσχυση των φιλανθρωπικών εκδηλώσεων που διοργάνωσαν οι συγκεκριμένοι σύλλογοι μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το νησί μας.


Στα πλαίσια της επίσκεψής του , επισκέφθηκε το Δημαρχείο του Μόντρεαλ αλλά και την Ελληνική Κοινότητα, με τα μέλη της οποίας είχε μια εκτενή συζήτηση για θέματα που αφορούν τους Έλληνες ομογενείς του Καναδά.


Παρευρέθηκε επίσης στο «Σπίτι Θολοποταμίου» και συναντήθηκε με το Σύλλογο Θολοποταμουσίων Καναδά, όπου αντάλλαξαν απόψεις για θέματα που αφορούν το χωριό τους.


Ο έρανος για την ενίσχυση των πληγεισών περιοχών ξεκίνησε την 1η  Φεβρουαρίου , με την παρουσία του Δημάρχου και από την πρώτη κιόλας μέρα συγκεντρώθηκε το σημαντικό ποσό των 25.000$ περίπου. Η διαδικασία της ερανικής αυτής εκδήλωσης συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να εξασφαλιστεί το μέγιστο ποσό.


 


                                                                    Από το γραφείο τύπου