Αρχική Νέα Τοπικά IKA: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Παρασκευή, στήριξη των εργαζομένων από τον 9κ...

IKA: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Παρασκευή, στήριξη των εργαζομένων από τον 9κ διαγωνισμό ΑΣΕΠ

15

 
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Διοίκησης στην Αθήνα προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη απόλυση 500 υπαλλήλων, επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 9Κ.
Παράλληλα η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ προκήρυξε για την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 24ωρη πανελλαδική απεργία και καλεί όλους τους υπαλλήλους να συμμετέχουν, ενώ ζητάει συμπαράσταση από όλα τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς φορείς.
Προηγήθηκε η 
δυσμενής εξέλιξη για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους που προέρχονται από την προκήρυξη 9Κ του ΑΣΕΠ (στο ΙΚΑ Χίου αντιστοιχούν 4), με την αποστολή των εξωδίκων, προς τη Διοίκηση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ,
Αυτό σημειώνεται από την Ομοσπονδία σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται να ανατρέψει, τη διαδικασία διευθέτησης του ζητήματός τους, από μεριάς πολιτικής ηγεσίας!
Αντιθέτως, θα πρέπει να επιταχυνθούν, όλες εκείνες οι διαδικασίες, που θα επιλύσουν
οριστικά κι αμετάκλητα, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις δικαστικές αποφάσεις.
Η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ “
απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, να υλοποιήσουν άμεσα, τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει έναντι των εργαζομένων στο ΙΚΑ, αλλά και των εκατομμυρίων ασφαλισμένων και συνταξιούχων της χώρας και να λύσουν το πρόβλημα ΤΩΡΑ !
Οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που ενδεχομένως επιβραδύνουν την άμεση επίλυση του ζητήματος, μπορούν να ξεπεραστούν, μόνο με ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας, από μεριάς των εμπλεκομένων Υπουργών, αλλά και του Διοικητή του ΙΚΑ.
Θα είναι καταστροφικό λάθος, τόσοι εργαζόμενοι του ΙΚΑ, να αφεθούν βορά στον επερχόμενο «Αρμαγεδδών», κάτι που θα φέρει τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση της χώρας…στη παλαιολιθική εποχή!”, σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. 


Την 8/2/2013 στις 11:00 πμ θα γίνει απεργιακή γενική συνέλευση στο ξενοδοχείο
STANLEY (πλ. Καραϊσκάκη στάση μετρό Μεταξουργείο) και θα ακολουθήσει πορεία προς τα Υπουργεία Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης όλων των απεργών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ