Αρχική Απόψεις Aρθρα Στέλιος Καράβολος: όταν ξεχνούν οι λαοί

Στέλιος Καράβολος: όταν ξεχνούν οι λαοί

7

              OΤΑΝ   ΞΕΧΝΟΥΝΕ  ΟΙ  ΛΑΟΙ

             Του  Στέλιου  Δ.  Καραβόλου

  

       Μερικοί από εκείνους που θα διαβάσουν το δημοσίευμα  βέβαιον είναι ότι θα μας κρεμάσουν μια από τις πολλές πινακίδες κομμουνιστής, φασίστας, Αμερικανόφιλος  Τουρκόφιλος κ.λπ. που ανεξέλεγκτα κυκλοφορούν.

         Στην φιλοσοφική σχολή, στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου στην Αθήνα Ο χωρίς πινακίδα Σ.Φ.Ε (Σύλλογος φιλίας Εθνών) οργάνωσε μία διημερίδα ‘’Μικρασιατικός Ελληνισμός και Πολιτισμός). Σ’ αυτήν συμμετείχαν γνωστά ονόματα επιστημόνων Πανελλήνιας εμβέλειας μεταξύ των οποίων και αρκετοί Ακαδημαϊκοί.

           Με περιγραφικότητα και ακρίβεια περιγράφτηκε ο πολιτισμός των ομοεθνών μας που μας χάρισε δύο βραβεία Νόμπελ, περιγράφτηκε και η αποκτήνωση των Τούρκων που αποδεικνύεται και με την σφαγή και τον βιασμό αθώων μικρών παιδιών. Ήταν μια ακόμη γενοκτονία από τις πολλές που διέπραξαν οι Τούρκοι, ( των Αρμενίων, των Ποντίων, των Χίων). Καμιά χώρα στον πλανήτη δεν βαρύνεται με πολλές γενοκτονίες στις οποίες μάλιστα συμμετείχε εθελοντικά και ο απλός ‘’αθώος’’ λαός. Εδώ παρενθέτουμε για να πούμε ότι έχουν πολλά ‘’να μοιράσουν (αρπάξουν)’’ οι λαοί και ότι η ‘’Τουρκοκυπριακή φιλία’’ εκδηλώθηκε με την εισβολή του Αττίλα όταν με το πρώτο γνέψιμο των στρατιωτών από το νησί ο ‘’αγαθός’’ λαός έτρεξε εθελοντικά να τρυπώσει μέσα στα σπίτια των Ελληνοκυπρίων. Μερικούς λαούς λοιπόν πάντα θα τους διαχειρίζονται οι ηγέτες όταν το γονίδιό τους δεν είναι όπως το δικό μας δημοκρατικό, και το γονίδιο των Τούρκων είναι εγκληματικό και των Γερμανικό είναι φασιστικό, γι’ αυτό ένας παγκόσμιος σοφός είπε ότι στις δίκες της Νυρεμβέργης έπρεπε να δικαστεί ο Γερμανικός λαός.

         Τα γράφουμε αυτά γιατί λαός που ξεχνάει την ιστορία του δεν έχει μέλλον όπως είπαν και στη διημερίδα αυτή και οι σοφοί. Ξεχάσαμε τους Ούνους και ήρθαν οι Πέρσες (μακροχρόνια οικονομική κατοχή). Ξεχάσαμε τους Πέρσες και ήρθαν οι Ρωμαίοι,  οι Τούρκοι, οι Άγγλοι, οι Φράγκοι, οι Αμερικάνοι ξεχάσαμε τους Αμερικάνους και τώρα ήρθαν οι Γερμανοί.

          Αυτά παθαίνουν όταν ξεχνούν οι λαοί και τώρα που ξεχάσαμε την Μικρασιατική γενοκτονία μας περιμένει μια νέα κάποιας μορφής, (ίσως η αρπαγή του Αν. Αιγαίου) κατοχή.  Οι ηγέτες μας κουμπαριάζουν,  ζεϊμπεκιάζουν και εμείς τουριζόμαστε και ανταλλάσσουμε ευχές. Η ιστορία επαναλαμβάνεται από τη δεκαετία του 60. Ήταν τότε που οι Έλληνες στρατιώτες του ΝΑΤΟ αγκαλιαζόταν με τους Τούρκους στρατιώτες στη Σμύρνη για να προκύψει αργότερα της Κύπρου ο τεμαχισμός με παράνομους φόνους Ελλήνων αιχμαλώτων, βιασμούς κοριτσιών κ.λ.π.

         Την ξεχασμένη Ιστορία μας, θύμισε αυτή η διημερίδα και τον πολιτισμό των ομογενών, ασπίδα προστασίας για να μην ξανασυμβεί.  Τα τοπικά Μ.Μ.Ε. καλά κάνουν που ασχολούνται με τα τοπικά προβλήματα γιατί αυτός είναι ο προορισμός τους αλλά σε εποχές Εθνικών κινδύνων πρέπει να δημοσιεύουν και θέματα πολιτικοεθνικά.

           Ας μη ξεχνούμε λοιπόν.  Ας μη ξεχνούμε τους βιασμούς και τους αποκεφαλισμούς, την προσφυγιά, τα ατομικά και οικογενειακά δράματα που δεν μπόρεσε να συλλάβει ούτε του Σοφοκλή ο τραγικός νους. Ας μη ξεχνούμε την ξενοιασιά των ανθρώπων πριν τη συμφορά. Η Ελληνοτουρκική φιλία είναι ένα παιγνίδι του λύκου με το αρνί που όταν ο λύκος πεινάσει τρώει το αρνί μας είπε ο παππούς. Οι νέοι μας χάνονται, καινούργιοι δεν γεννούνται, η γλώσσα μας χάνεται, χάνονται οι ρίζες της φυλής.  Αν χαθεί και η ιστορική μνήμη μας είμαστε χαμένοι και εμείς, για πάντα αυτή τη φορά. Τον τελευταίο καιρό πολλές οργανώσεις που ποτέ δεν είχαν ταμπέλλες αναφέρονται στην αιματοβαμμένη ιστορία μας με πολύ πρόσφατη εκδήλωση αυτή στο ίδρυμα ‘’Μιχάλης Κακογιάννης’’ τη σχετική με την οικογένεια Παναγούλη. Είναι προφανές ότι κάποιοι θυμήθηκαν.  Μήπως προσπαθούν να μας κάνουν να θυμηθούμε και εμείς;