Αρχική Απόψεις Aρθρα Στέλιος Καράβολος: Τα παράθυρα των νόμων

Στέλιος Καράβολος: Τα παράθυρα των νόμων

25

                                  TA  ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ

                                 Του  Στέλιου  Δ.  Καραβόλου

 

          Η υγεία μας είναι το καλύτερο αγαθό,  την υγεία μας φροντίζουμε εμείς και οι γιατροί.  Όταν εμείς καταφέρνουμε να την φροντίζουμε αποτελεσματικά  δικαίως  ικανοποιούμαστε, όταν όμως το καταφέρνει ο γιατρός τότε αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη.

           Όμως σε άλλες χώρες οι πολίτες είναι αχάριστοι στο γιατρό.  Φίλος μου έδωσε εις ένδειξιν ευγνωμοσύνης  μια φιάλη ουίσκι Σιβάς και ο γιατρός την αρνήθηκε ως εξής:  ‘’κύριε εγώ τη δουλειά μου κάνω, και πληρώνουμε γι’ αυτό,  επομένως δεν μου οφείλεις τίποτα και αν εγώ θελήσω να πιώ ουίσκι μόνος μου θα το αγοράσω’’.  Στη χώρα μας θεωρούμε ιδιαιτερότητες τα αυτονόητα. Εδώ κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την περί ευγνωμοσύνης στο γιατρό νοσηρή ιδιαιτερότητα των Ελλήνων,   πρόσφατα προσπάθησαν να ψηφίσουν  μία ντροπολογία στην βουλή.

           Μία από τις ντροπολογίες αυτές που σαν τις πόρνες  κυκλοφορούν τη νύχτα  για να μην τις βλέπουν πολλοί, έγραφε ότι του ιατρικού λαδικού εξαιρούνται οι περιπτώσεις δώρων που προέρχονται από την ευγνωμοσύνη των ασθενών δηλαδή μαργαρίτες λουκούμια κ.λ.π. Θα μπορούσαν όμως τα φακελάκια να αντικατασταθούν με κουτάκια που περιέχον πολύτιμα αντικείμενα ή ακόμη χρήματα ‘’ευγνωμοσύνης’’.  Η ντροπολογία αυτή έχει πονηρό σκοπό.  Είναι το παραθυράκι που στη χώρα μας ανοίγουν στον κάθε νόμο,  για να μπορούν να τον καταστρατηγούν. Πίσω από την ντροπολογία και τώρα και ανέκαθεν   υπάρχουν διεφθαρμένα συμφέροντα που για να ικανοποιηθούν χρειάζονται δύο διεφθαρμένοι. Χρειάζεται ο ψηφοκυνηγός και ο πολιτικός που δέχεται το θήραμα των ψήφων.  Η αμοιβή του ψηφοκυνηγού είναι η μέσω της αναξιοκρατίας καταστρατήγηση των νόμων του κράτους με τις ντροπολογίες.  Οι ψηφοκυνηγοί επομένως είναι τα πόδια των πολιτικών που αν τα κόψουν και οι ίδιοι θα χαθούν και έτσι το πελατειακό διεφθαρμένο κράτος παρά την κρίση διαιωνίζεται. Στον κανόνα με τις εξαιρέσεις του ευτυχώς ένας πολιτικός αντελήφθη την πόρνην  και έτσι ο περί δώρων νόμος με τις αυστηρές ποινές δεν απέκτησε παράθυρο.

           Δυστυχώς παρά την επικίνδυνη κοινωνικά και εθνικά οικονομική κρίση,  (4000 αυτοκτονίες , απώλεια εθνικής Α.Ο.Ζ. στο Καστελόριζο κ.λ.π.), το παλαιοκομματικό κράτος με τις ντροπολογίες καλά κρατεί.  Όσοι παλαιοκομματικοί κατάστρεψαν την χώρα αυτή, δηλώνουν τώρα ότι θα την σώσουν.  Αν είναι ποτέ αυτό δυνατόν.