Αρχική Νέα Τοπικά 7η Πανελλήνια Σύνοδος ΦΟΔΣΑ- αίτημα για μηχανικής διαλογής από Δήμο Χίου

7η Πανελλήνια Σύνοδος ΦΟΔΣΑ- αίτημα για μηχανικής διαλογής από Δήμο Χίου

16

 Ευκαιρία για τη διεκδίκηση πόρων έτσι ώστε να προχωρήσει η Χίος στον τομέα της μηχανικής διαλογής απορριμμάτων, αποτελεί για τη Δημοτική Αρχή Χίου η 7η Πανελλήνια Σύνοδος των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, που θα γίνει αύριο Παρασκευή καθώς και το Σάββατο στο νησί.

Κατά την αναμενόμενη παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών, Κυριάκου Βιρβιδάκη, όπως και διοικητικών στελεχών των συναρμόδιων Υπουργείων, αναμένεται να ζητηθεί ένταξη της Χίου σε προγράμματα μηχανικής διαλογής και οικιακής- δημοτικής κομποστοποίησης απορριμμάτων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Πολύδωρος Λαμπρινούδης τόνισε ότι προχωρά πλέον κανονικά η ανακύκλωση στο νησί, έχοντας πάρει και το πιστοποιητικό πυρασφαλείας ο χώρος συγκέντρωσης και διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών στο πρώην εργοστάσιο της ΒΙΑΛ.

Ο πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ α.ε. και δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Σουρέλας, αναφέρθηκε στην ίδια συνέντευξη τύπου στα θέματα της Συνάντησης και το γεγονός ότι αναμένονται στη Χίο περισσότεροι από 100 σύνεδροι.