Αρχική Νέα Τοπικά Βαριά ποινή στον 25χρονο για τους εμπρησμούς στα Καρδάμυλα

Βαριά ποινή στον 25χρονο για τους εμπρησμούς στα Καρδάμυλα

16

 Δώδεκα χρόνια φυλάκισης επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων της Μυτιλήνης, στον 25χρονο Ι.Σ. για τις κατηγορίες του εμπρησμού από πρόθεση σε δάσος, που μπορεί μάλιστα να προκαλέσει κίνδυνο σε άνθρωπο και σε ξένα περιουσιακά στοιχεία.

Πριν ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 26 Αυγούστου του 2012 είχε συλληφθεί το συγκεκριμένο άτομο από τα Καρδάμυλα της Χίου, από Κλιμάκιο Αξιωματικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) το οποίο βρισκόταν στη Χίο στα πλαίσια της έρευνας για τη μεγάλη πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στις 18 Αυγούστου.

Από την αρχή όμως είχε παρουσιάσει άλλοθι για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά και δεν κατηγορήθηκε για αυτήν, ενώ αντίθετα είχε ομολογήσει τουλάχιστον 14 εμπρησμούς για πυρκαγιές που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή των Καρδαμύλων, όπου φρόντιζε μάλιστα να είναι από τους πρώτους που βοηθούσαν εθελοντικά στην κατάσβεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ως μάρτυρες είχαν κληθεί μόνο πυροσβέστες από το ανακριτικό τμήμα των Αθηνών, ενώ ασκήθηκε έφεση στην ποινή χωρίς όμως να ανασταλεί η φυλάκισή του.