Αρχική Μαστίχα ΚΚΕ: όχι στην κατάργηση του αναγκαστικού Συνεταιρισμού Μαστιχοπαραγωγών

ΚΚΕ: όχι στην κατάργηση του αναγκαστικού Συνεταιρισμού Μαστιχοπαραγωγών

15

  «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η συγκυβέρνηση  Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. προωθούν άμεσα και στα μουλωχτά την κατάργηση των 5 αναγκαστικών συνεταιρισμών που υπάρχουν ακόμα στην Ελλάδα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ στα Μαστιχοχώρια, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμεί με καταστροφή.

Για το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων των Συνεταιρισμών στην Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, στην οποία συνέλευση θα καθοριστεί η τιμή του προϊόντος ανά ποικιλία αλλά και ο τρόπος πληρωμής που δεν μπορεί πλέον να είναι άμεσος.
Και η ανακοίνωση του ΚΚΕ συνεχίζει:

«Μάλιστα για να αμβλύνουν τις λαϊκές αντιδράσεις εμπαίζουν τους θιγόμενους αγρότες λέγοντας σε όλους, ότι ο νόμος θα ψηφιστεί αλλά ότι μόνο για το δικό τους συνεταιρισμό δεν θα εφαρμοστεί.

       Η κατάργηση του αναγκαστικού μας συνεταιρισμού σημαίνει ότι οι παραγωγοί   θα πωλούν το μαστίχι τους σε κάποιους μεγαλεμπόρους στις τιμές και με τους όρους που θα καθορίζουν αυτοί.  Σημαίνει επιστροφή στο παρελθόν, παραπέρα φτώχεια και εγκατάλειψη της αγροτικής γης, η οποία σταδιακά θα περάσει και αυτή στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου, με αποτέλεσμα οι αγρότες να μετατραπούν σε εργάτες γης και να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί στη δική τους γη.

          Η καταστροφή της Χίου το 1822 θα ωχριά μπροστά σ’ αυτά που μας επιφυλάσσουν τα κόμματα που ορκίζονται και στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και το μεγάλο κεφάλαιο.

 Οργάνωση, αντίσταση, αγώνας, ανατροπή. Η μόνη λύση προς όφελος του λαού της Χίου.

Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας. Έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Λαϊκή Εξουσία τώρα.

Να τιμωρηθούν όσοι θησαυρίζουν στις πλάτες του ελληνικού λαού και όσοι άμεσα ή έμμεσα τους στηρίζουν.

                                               

                                                       Χίος  21-8-2013

                                                  Κ.Κ.Ε. ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΩΝ»