Αρχική Πολιτισμός Τέχνες «Το όνειρο των Χριστουγέννων¨της Κ. Τσίτσα

«Το όνειρο των Χριστουγέννων¨της Κ. Τσίτσα

6

 Ο Μουσικός και Εκδοτικός Οίκος «ΓΑΪΤΑΝΟΥ» ΗΛ. ΚΟΚΟΝΕΤΣΗ παρουσιάζει τη μουσική παρτιτούρα ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.
Μίαχριστουγεννιάτικη καντάτα για δίφωνη παιδική χορωδία, σόλο φωνές, αφηγητή και πιάνο σε μουσική και στίχους της Κατερίνας Τσίτσα.
Το έργο περιλαμβάνει 8 κομμάτια, που συνδέονται μεταξύ τους με μικρά αφηγηματικά κείμενα και προτεινόμενες σκηνικές οδηγίες.


Είναι ένα έργο κατάλληλο για χορωδίες δημοτικών (όπου τα κομμάτια μπορούν να αποδοθούν και μονοφωνικά), γυμνασίων, ωδείων και μουσικών σχολών.
Προσφέρεται για να εμπλουτισθεί με θεατρική κίνηση, με χορογραφία, με κρουστά όργανα ή με όποιο τρόπο ο υπεύθυνος της χορωδίας επιλέξει.
Το έργο έχει παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου, κομμάτι του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.α., και έχει εισπράξει θετικά σχόλια για την απλότητα, το λυρισμό αλλά και το χιούμορ του.
Διατίθεται σε παρτιτούρα για πιάνο και φωνές (maestro score) και σε παρτιτούρα για φωνές (vocal score). Ειδικές τιμές για σχολεία και ωδεία.

Περιεχόμενα:
1. Προσευχή
2. Βόλτα στα μαγαζιά
3. Ένα κορίτσι μόνο του…
4. Τα δώρα
5. Η πρόσκληση
6. Το boogie της γαλοπούλας
7. Ο κύριος Μάγος
8. Χριστούγεννα

Η Κατερίνα Τσίτσα είναι πτυχιούχος πιάνου, απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με πτυχιακή εργασία στη ‘Σύνθεση’ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην ‘Ιστορική Ερμηνεία’. Έχει πολυετή πείρα στη διδασκαλία του πιάνου και την προσχολική μουσική αγωγή.
Δίδαξε στο Τ.Μ.Σ. του Ι.Π. το γνωστικό αντικείμενο της «Πιανιστικής Πρακτικής» και ήταν η μόνιμη συνοδός πιάνου στα χορωδιακά σύνολα του Τμήματος. Είναι καθηγήτρια μουσικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και υπεύθυνη για τη διδασκαλία και διεύθυνση της νεανικής χορωδίας «ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ». Συνθέσεις της έχουν εκτελεσθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, στο Τρίτο Πρόγραμμα Ραδιοφωνίας, στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας και Σερρών, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο της Χίου, στο Μουσείο Μπενάκη και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Χορωδιακό έργο της βραβεύθηκε το 2012 από τη Στέγη Ελληνικών Χορωδιών.