Αρχική Απόψεις Aρθρα Γιώργος Παπαδόπουλος: υποψήφιος εφόσον οι Δήμοι γίνουν 3

Γιώργος Παπαδόπουλος: υποψήφιος εφόσον οι Δήμοι γίνουν 3

6

17/11/2013

 Καταρχήν ήθελα να σας ευχαριστήσω που πάντοτε προβάλλεται τα κείμενά μου μέσα από τις φιλόξενες στήλες του chiosnews. Και με την ευκαιρία της πρόσφατης δημοσίευσης του κειμένου μου με τίτλο <<Ο δεκάλογος της πολιτικής τιμής>>, κλπ., που δημοσιεύσατε με τον εύγλωττο (και επιτυχημένο) τίτλο σας <<…και μια αυτοπρόταση>>, προς διευκρίνηση, αλλά και ενημέρωση των αναγνωστών σας, που πιθανόν μπερδευτούν και διερωτηθούν τι εννοούσατε, ήθελα να πληροφορήσω, εσάς κι εκείνους, σαφώς και ευθέως:ΝΑΙ, ενδιαφέρομαι να ΄΄διεκδικήσω΄΄ τον Δήμο της νότιας Χίου, ΕΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΙ στη Χίο. Δέχομαι πολλές κρούσεις απλών πολιτών που ανήκουν σε όλους  σχεδόν τους πολιτικούς χώρους. Δεν πρόκειται να διεκδικήσω κομματικά ΄΄χρίσματα΄΄, όποιος θέλει μπορεί να έλθει κοντά, είναι ευπρόσδεκτος. Και δεν πρόκειται να υποχωρήσω έναντι οιουδήποτε που θα φέρει κομματική ταυτότητα και θα διεκδικεί κι εκείνος το ίδιο εγχείρημα. Θα διεκδικήσω τον Δήμο της νότιας Χίου, επίσης, ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ Ο υποψήφιος Δήμαρχος ΕΧΕΙ ΣΤΑΥΡΟ. Δεν πρόκειται να μπω στην ανούσια και κούφια βάσανο της κομματικής υποστήριξης κανενός. Διότι εκεί ξεκινούν τα συμφέροντα και οι προσωποληψίες. Και από τη  διαδικασία αυτή εκλέγονται ενίοτε άνθρωποι που δεν πρέπει, μόνο και μόνο επειδή είχαν «κομματική γραμμή».


Μακάρι να εφαρμοστεί η φημολογούμενη τριχοτόμηση του Δήμου Χίου (μιας και αποδείχθηκε ότι ο ενιαίος Δήμος ήταν καταστρεπτικός για την ύπαιθρο της Χίου, που εγκαταλείφθηκε από τις διατάξεις του ΄΄Καλλικράτη΄΄), αλλά και η εκλογή Δημάρχου και δημοτικών συμβούλων να γίνει με διαφορετικά ψηφοδέλτια και με σταυρό προτίμησης (και ο Δήμαρχος). Εκεί θα δούμε ΄΄πόσα απίδια χωράει ο σάκος΄΄. Τα νοτιόχωρα είναι ο τόπος καταγωγής μου (από το Πυργί ο πατέρας μου και από το Βουνό η αείμνηστη μητέρα μου). Έχω περιουσία και στα δύο χωριά.


 Κατοικώ εκεί τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνον. Βρίσκομαι εκεί τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα το χειμώνα εδώ και πολλά χρόνια. Έχω φιλίες και σχέσεις με ανθρώπους από όλα τα χωριά της νότιας Χίου (ακόμη και εάν χρειαζόταν να κάνω συνδυασμό- ψηφοδέλτιο, θα μπορούσα να το κάνω μέσα σε ένα μήνα). Υπηρέτησα στο Δήμο Μαστιχοχωρίων παλαιότερα δύο χρόνια, ως ειδικός συνεργάτης, και γνωρίζω πολλά. Διετέλεσα 8 χρόνια δημοτικός Σύμβουλος Χίου. Επίσης, Αντιδήμαρχος Χίου, Πρόεδρος Νομ. Προσώπου, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου. Και για 13 χρόνια δημοτικός υπάλληλος σε 3 Δήμους, έχοντας περάσει από όλα τα υπηρεσιακά αντικείμενα της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης. Θεωρώ ότι έχω και τη γνώση αλλά και τη δυνατότητα να το πράξω.


Και θεώρησα υποχρέωσή μου να σου το πω ευθέως, για να γίνουν ξεκάθαρα τα πράγματα στο υπό συζήτηση ζήτημα. Διαφορετικά, δεν με ενδιαφέρει να πλαισιώσω για μια ακόμη φορά ένα ψηφοδέλτιο σε έναν ενιαίο Δήμο, όπου θεωρώ ότι τίποτε δεν θα αλλάξει, αφού και τα πρόσωπα είναι ίδια του αυτού παρελθόντος, αλλά και τα ΄΄νέα΄΄ που αυτοπροβάλλονται έχουν συμπληρώσει ήδη (ή τείνουν να συμπληρώσουν εντός ολίγου) το 60ο έτος της ηλικίας τους. Όποιος θέλει να προσφέρει τοιουτοτρόπως ας το πράξει. Εγώ, πάντως δεν προτίθεμαι να το κάνω.


 


Με εκτίμηση- Γιώργος Φωτ. Παπαδόπουλος 
 

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του chiosnews.com.


Ευχαριστούμε τα υπόλοιπα ΜΜΕ που αναγράφουν την πηγή όταν την αναπαραγάγουν.