Αρχική Πολιτισμός ΑΘΗΝΑ: σειρά εκδηλώσεων με προσκεκλημένο το Γ. Μακριδάκη

ΑΘΗΝΑ: σειρά εκδηλώσεων με προσκεκλημένο το Γ. Μακριδάκη

11

Σε μια σειρά εκδηλώσεων θα μιλήσει ο Γιάννης Μακριδάκης από το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου και μέχρι την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου.
Αναλυτικά οι εκδηλώσεις στις οποίες είναι προσκεκλημένος ο Γ. Μακριδάκης:

 Η ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΝΑΣΤΡΟΝ συναντά τους συγγραφείς του σήμερα. Η νέα σειρά εκδηλώσεων της Λέσχης Πολιτισμού Έναστρον εγκαινιάζεται με μια συνάντηση με τον ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ εφ’ όλης της ύλης. Για τον συγγραφέα θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Στεφανάκης, Τέσυ Μπάιλα. Έφη Ριζά, Πηνελόπη Πετράκου.

Ο ίδιος ο συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις.
Αποσπάσματα από τα βιβλία του συγγραφέα θα διαβάσουν οι: Σεμέλη Σακελλαρίου & Αμαρυλλίς Σκύφα.
Με την ευγενική υποστήριξη των εκδόσεων του βιβλιοπωλείου της ΕΣΤΙΑΣ.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου Εξάρχεια, αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου, ώρα 12.00 με θέμα Αποανάπτυξη, στροφή προς το οικοσύστημα. Αν βρέχει η εκδήλωση θα γίνει στο ΒΟΞ στην πλατεία.

 

 Δευτέρα 25 Νοεμβρίου : Αποανάπτυξη και Αριστερά

 

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδου 2 – Ψυρρή), 7.00 μμ
Το ThePressProject οργανώνει δημόσια συζήτηση με θέμα “Αποανάπτυξη και Αριστερά” μεταξύ του Γιάννη Μακριδάκη και του Χριστόφορου Κάσδαγλη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή του κοινού. Παράλληλα, η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το thepressproject.gr.

 

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, Συνεργατικό καφενείο Μοναστηρίου 140 και Τηλεφάνους, Ακ.Πλάτωνα, ώρα 20.00, Θέμα: Αλλαγή πορείας. Από το σύστημα στο οικοσύστημα Το χρηματοοικονομικό σύστημα είναι ένα τεχνητό υποσύνολο του γενικού συνόλου, που ονομάζεται οικοσύστημα. Αποκτά υπόσταση από τα καταναλωτικά άτομα που περιέχει, και γιγαντώνεται διαρκώς από τις καταναλωτικές τους ανάγκες, τις οποίες αυξάνει ολοένα με διάφορους τρόπους. Αυτός ο γιγαντισμός έχει ορισθεί ως Ανάπτυξη, πιέζει και αφανίζει συστηματικά το οικοσύστημα και οδηγεί μαθηματικά προς την πλήρη υποκατάστασή του από την χρηματοοικονομική φούσκα που ολοένα μεγαλώνει στο εσωτερικό του. Η αλλαγή πορείας είναι απόλυτα αναγκαία σε αυτή την ιστορική στιγμή της ανθρωπότητας. Η Αποανάπτυξη, η στροφή προς την σμίκρυνση, η άμεση επαφή των καταναλωτών με το οικοσύστημα και τους φυσικούς πόρους, είναι τα εργαλεία και οι μέθοδοι για να σταματήσει να γιγαντώνεται η φούσκα και να αποτραπεί η τελική της έκρηξη και κατάρρευση των πάντων.

 

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου Free Thinking Zone, Σκουφά 64 και Γρίβα, ώρα 19.00

 

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, Κερατέα, Σύνδεσμος Πνευματικής και Κοινωνικής Δραστηριότητας “Χρυσή Τομή”, ώρα 19.00

 

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, Βύρωνας, Λαμπηδόνα, Άλσος Αγ. Τριάδας, ώρα 19.30