Αρχική Νέα Τοπικά Κατά τη Δημοτική Αρχή ολοκληρώθηκε ο ΣΜΑ Καρδαμύλων…

Κατά τη Δημοτική Αρχή ολοκληρώθηκε ο ΣΜΑ Καρδαμύλων…

11


 Κατά το Δήμο η αποτύπωση της συγκεκριμένης εικόνας, του δίνει το δικαίωμα να ενημερώσει για την «ολοκλήρωση κατασκευής του ΣΜΑ (Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων» στα Καρδάμυλα».

Μας πληροφορεί βέβαια το ίδιο δελτίο τύπου ότι «τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί η ειδική χοάνη, ώστε να τεθεί σε λειτουργία».

Τότε προφανώς θα βγει και νέο δελτίο τύπου, γιατί η σημερινή εικόνα περισσότερο μοιάζει με κάποιο ημιτελές έργο, που μέχρι και τα σίδερα φαίνονται να προεξέχουν από το σκυρόδεμα, ενώ δεν είναι κατανοητό αν εκκρεμεί και η βαφή των σιδερένιων τμημάτων του… έργου.

Αν όντως αυτό το έργο επαρκεί για τη λειτουργία ενός ΣΜΑ, τότε φαίνεται ότι το κύριο θέμα για να το αναφέρει κανείς είναι το πρόβλημα που υπάρχει με τη χωροθέτησή του, που η κάθε τοπική κοινωνία θεωρεί ότι θα δημιουργηθεί ένας μίνι- σκουπιδότοπος.

Και το σημειώνουμε αυτό γιατί στο δελτίο τύπου ο Δήμος Χίου καταλήγει:

«Η δημιουργία ΣΜΑ ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, το οποίο πρωτίστως θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.»

 

Παραθέτουμε και ολόκληρο το δελτίο τύπου:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η κατασκευή του ΣΜΑ( Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) στα Καρδάμυλα και τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί η ειδική χοάνη, ώστε να τεθεί σε λειτουργία.

          Η δημιουργία ΣΜΑ ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, το οποίο πρωτίστως θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

 Από το γραφείο τύπου