Αρχική Απόψεις Aρθρα Λεωνίδας Κωστάλας: έχουμε δικαίωμα να καταστρέφομε την ολοκαίνουργη πλατείας μας;

Λεωνίδας Κωστάλας: έχουμε δικαίωμα να καταστρέφομε την ολοκαίνουργη πλατείας μας;

31

 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


Έχομε δικαίωμα να καταστρέφομε την ολοκαίνουργη πλατεία μας, χάριν της λαϊκής ψυχαγωγίας;

Αρκετοί από εμάς είδαμε το πρόσφατο  μεταλλικό «κατασκεύασμα» στην πλατεία Βουνακίου. Οι πληροφορίες λένε ότι θα γίνει παγοδρόμιο!! Έχουν φέρει ήδη τα σχετικά μηχανήματα και έχουν αρχίσει να «κτίζουν» το σπίτι του πάγου.

Λίγοι από μας πήγαν να δουν τον τρόπο στηρίξεως της μεταλλικής κατασκευής.

Ένας από αυτούς, η ταπεινότητα μου, πρόσεξε ότι η στερέωση γίνεται με τεράστια μπουλόνια, τα οποία πακτώνονται στα μάρμαρα και τα πλακάκια της πλατείας. Αν θυμάστε αυτή περατώθηκε επί Δημαρχίας Βουρλή πριν λίγα χρόνια και στοίχισε περίπου 1.000.000€.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Γιάννη Χαλιορή, τον κ. Βουρλή και δύο μηχανικούς του Δήμου, διεπίστωσα τα παρακάτω:

Πρώτον έπρεπε να υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ή της Δημοτικής Ενότητας (κατά τον κ. Λαμπρινούδη). Κανείς όμως δεν γνωρίζει αν υπάρχει τέτοια απόφαση!!

Δεύτερον έπρεπε να ερωτηθεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ενέργεια που ποτέ δεν έλαβε χώρα!! Άραγε μήπως κινδυνεύσουν μικρά παιδιά;

Τρίτον σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δυνατόν, έστω και εάν έχει τηρηθεί μια κάποια στοιχειώδης νομιμότητα στην παροχή αδείας προς τον ιδιώτη επιχειρηματία του παγοδρομίου, να καταστρέφεται το δάπεδο της πλατείας.

Περιμένω την επιστροφή του κ. Δημάρχου στην Χίο, για να διαπιστώσω σε ποιες ενέργειες (ως μου είπε) θα προβεί και… επιφυλάττομαι.


Σε κάθε περίπτωση θέλω να γνωρίσω τον φέροντα τον νοσηρό νου, που είχε την φαεινή ιδέα να μας «παγοψυχαγωγήσει» κάνοντας διατρήσεις στην πλατεία. Για τους… περίεργους, δίνω την πληροφορία, πως  τα μπουλόνια είναι ευμεγέθη, μακρουλά, χοντρούλικα και μπόλικα…


Λ.Ζ.ΚΩΣΤΑΛΑΣ