Αρχική Νέα Τοπικά Νοσοκομειακοί Γιατροί Σκυλιτσείου: απαραίτητη η παρουσία των οδηγών νοσοκομείου στα ασθενοφόρα

Νοσοκομειακοί Γιατροί Σκυλιτσείου: απαραίτητη η παρουσία των οδηγών νοσοκομείου στα ασθενοφόρα

56

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε δημοσιεύματα στον τύπο που αφορούν τη διαθεσιμότητα – απόλυση υπάλληλων και του Νοσοκομείου μας. Οι πιο πρόσφατες αναφορές έχουν να κάνουν με την  ειδικότητα των οδηγών ασθενοφόρου.

Και μόνο η φημολογία περί διαθεσιμότητας, προκαλεί τόσο έντονες αντιδράσεις ενδονοσοκομειακά, που διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος. Ως αρωγοί της υγειονομικής φροντίδας στο Νομό μας που είναι παραμεθόριος, νησιώτικος  και προβληματικός οφείλουμε να επισημάνουμε το πρόβλημα που θα προκύψει εάν υλοποιηθούν τα διαφαινόμενα σχέδια του Υπουργείου περί διαθεσιμότητας.

Όσον αφορά τους οδηγούς του Νοσοκομείου που εργάζονται στον τομέα των ασθενοφόρων μαζί με τους διασώστες του ΕΚΑΒ, τους οφείλονται πάνω από 1500  ημέρες ρεπό και άδειες,  λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας. Αυτό τεκμηριώνει το απαραίτητο της παρουσίας τους για τη λειτουργία των ασθενοφόρων του Νοσοκομείου. Να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο Χίου σε αντίθεση με Νοσοκομεία του Κέντρου, 65% των επειγόντων περιστατικών διεκπεραιώνεται από αυτούς. Εγείρεται λοιπόν θέμα ασφαλείας για τους κατοίκους του Νομού.

Επίσης, ως νοσοκομειακοί γιατροί θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο της προνοσοκομειακής φροντίδας, καθώς έτσι θωρακίζεται η υγεία των συμπολιτών μας. Πολύτιμος κρίκος στην προνοσοκομειακή φροντίδα υγείας αποτελούν τα πληρώματα των ασθενοφόρων. Σε κάθε περίπτωση η απόλυση ή η διαθεσιμότητα έστω και ενός υπαλλήλου στα ασθενοφόρα θα προκαλέσει τέτοια δυσλειτουργία που θα επηρεάσει και την ασφάλεια των ασθενών.

Καλούμε τους τοπικούς άρχοντες και ειδικότερα τους δύο βουλευτές να ενεργήσουν  άμεσα και αποτελεσματικά.  Ως εκπρόσωποι πρώτα από όλα των πολιτών της Χίου οφείλουν να προστατεύσουν το Νοσοκομείο, που είναι ο πυλώνας της Υγειονομικής φροντίδας του Νομού και να διαφυλάξουν έτσι, το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων.