Αρχική Νέα Τοπικά Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Β. Αιγαίου: Διαμαρτυρία για τις λίστες ντροπής των ΚΕΠΑ

Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Β. Αιγαίου: Διαμαρτυρία για τις λίστες ντροπής των ΚΕΠΑ

17

 Τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα άτομα με αναπηρία, που περιμένουν στις λίστες αναμονής των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας για πιστοποίηση της αναπηρίας τους, καταγγέλλει για άλλη μια φορά η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου.

Ο χρόνος αναμονής για εξέταση από τα ΚΕ.Π.Α. ξεπερνά σε πολλές των περιπτώσεων τους 6 μήνες και φτάνει μέχρι και τον ένα χρόνο, με συνεπακόλουθο τη διακοπή της αναπηρικής σύνταξης ή του προνοιακού επιδόματος, αλλά και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Παρότι όλα τα παραπάνω έχουν καταγγελθεί πολλές φορές, χωρίς να δοθεί λύση ούτε καν απάντηση, αναρωτιόμαστε πόσο ακόμη θα επιδεινωθεί η κατάσταση, ύστερα και από τη συνεχιζόμενη απεργία ιατρών του ΕΟΠΥΥ – μέλη των επιτροπών ΚΕ.Π.Α.

Η Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α., με σεβασμό στους αγώνες του ιατρικού κλάδου, καλεί τους γιατρούς – μέλη των επιτροπών ΚΕ.Π.Α να στηρίξουν τα Άτομα με αναπηρία, καθώς καθημερινά ακυρώνονται 850 ραντεβού και να δείξουν κοινωνική αλληλεγγύη, στηρίζοντας τα ΑμεΑ και να συντελέσουν στον απεγκλωβισμό τους από τις λίστες αναμονής  των ΚΕ.Π.Α.

Το πρόβλημα στις νησιωτικές περιοχές παρουσιάζεται ακόμα πιο οξυμένο, αφού από τη Λήμνο και την Ικαρία πρέπει να ταξιδέψουν στη Λέσβο και τη Σάμο αντίστοιχα και υποχρεώνονται σε έξοδα και ταλαιπωρία, που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν.

Απευχόμενοι τα χειρότερα, καλούμε τον Υπουργό Υγείας να δώσει άμεση λύση και να εγγυηθεί την εξομάλυνση της κατάστασης, προτού θρηνήσουμε θύματα.

Εν αναμονή των εξελίξεων η Περιφερειακή Ομοσπονδία Α.μεΑ. Β. Αιγαίου καλεί τις οργανώσεις – μέλη της, όλα τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, σε επαγρύπνηση και αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειάς τους και εν τέλει της ίδιας της ζωής τους.

 

Παλεύουμε για τη ζωή που δικαιούμαστε και μας αξίζει.

 

ΤΟ Δ.Σ.

ΤΗΣ Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α.