Αρχική Νέα Τοπικά Μάθημα αλληλεγγύης από τους δασκάλους- νηπιαγωγούς

Μάθημα αλληλεγγύης από τους δασκάλους- νηπιαγωγούς

16

 Σχολεία «κάστρα» αντίστασης, αγώνα, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς» αγωνίζονται να διαμορφώσουν οι εκπαιδευτικοί σε δημοτικά και νηπιαγωγεία που ξεκίνησαν τη συγκέντρωση ρούχων, παπουτσιών, τροφίμων, φαρμάκων ακόμα και παιχνιδιών στον Οίκο Χίου Διδασκάλου, αλλά και στα σχολεία.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου Γιώργος Αμπαζής κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σημείωσε ότι σήμερα «το πρώτο και κύριο για τους μαθητές δεν είναι να είναι διαβασμένοι, αλλά φαγωμένοι, σωστά ντυμένοι, εμβολιασμένοι». Απαντώντας σε ερώτησή μας τόνισε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει σχολείο που να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα με κάποιο παιδί που υποσιτίζεται».


Δεν πιστεύουμε ότι το πρόβλημα λύνεται με αυτόν τον τρόπο, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου Βασίλης Μαυρέλος, τονίζοντας όμως ότι δεν μπορούν και να μη λάβουν τέτοιες πρωτοβουλίες ταξικής αλληλεγγύης.


Αναφέρθηκε στο θέμα της αξιολόγησης και στον τρόπο που γίνεται, χωρίς να λύνονται τα προβλήματα και με κύριο στόχο της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε κλείσιμο σχολείων υλοποιώντας αποφάσεις του μνημονίου.


«Έχουμε Ειδικό σχολείο χωρίς εκπαιδευτικό προσωπικό’ τόνισε ο Πρόεδρος Γ. Αμπαζής, προσθέτοντας ακόμα δύο σημεία που πρέπει να γνωρίζει η τοπική κοινωνία και που χρειάζεται η δράση όλων των φορέων για να λυθούν.


Το 2ο σημείο αφορά τα κενά όπου δεν αναπληρώνονται. Μάλιστα τέλος του χρόνου αναμένεται 9 δασκάλες να πάρουν άδεια κύησης, με άγνωστο τον τρόπο που θα πληρωθούν τα κενά.


Τέλος υπάρχει το θέμα με τη χρηματοδότηση των σχολείων, όπου τα ντεπόζιτα του πετρελαίου είναι άδεια .


Η συγκέντρωση ειδών να σημειώσουμε ότι γίνεται καθημερινά, στον οίκο Χίου Διδασκάλου, κάθε απόγευμα.

 

Διαφήμιση