Αρχική Νέα Τοπικά Τα “μαζεύει’ το υπουργείο- Διάψευση σεναρίων για μείωση ΦΠΑ στα νησιά

Τα “μαζεύει’ το υπουργείο- Διάψευση σεναρίων για μείωση ΦΠΑ στα νησιά

5

Με δύο ανακοινώσεις του, το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει δημοσιεύματα σχετικά με ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά.
Ειδικότερα σημειώνει πως η αναφορά στο ΦΠΑ των νησιών σε συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών σε γαλλική εφημερίδα αφορούσε σε παράδειγμα μείωσης του φορολογικού βάρους και όχι σε πρόθεση κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ των νησιών. Τη σχετική ενημέρωση λάβαμε από το Πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Χίου της ΝΔ Κωστή Μουσουρούλη.
Οπως φαίνεται πάντως στη δεύτερη ανακοίνωση, για μια ακόμα φορά το… λάθος έγινε στη μετάφραση!


Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013


Δελτίο Τύπου


Με αφορμή δημοσιεύματα περί επικείμενης αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά από το ΥΠΟΙΚ ανακοινώνεται ότι δεν υπάρχει πρόθεση ή σχεδιασμός για κάτι τέτοιο.


Σε συνέντευξή του σε ξένη εφημερίδα, ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε παραδείγματα εξαιρέσεων από τους  γενικούς κανόνες φορολόγησης που μειώνουν το φορολογικό βάρος.

Σε καμία περίπτωση δεν εξετάζεται θέμα κατάργησης των εξαιρέσεων αυτών. 


Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου


Η  συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών στην εφημερίδα «Liberation» δόθηκε στην ελληνική γλώσσα και κατά τη μεταφορά στη γαλλική προφανώς παρερμηνεύτηκαν και αλλοιώθηκαν οι απαντήσεις του, αφού ο κ. Στουρνάρας ουδέποτε αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξάλειψης εξαιρέσεων. Απλώς ανέφερε ως παραδείγματα συγκεκριμένες εξαιρέσεις από τους γενικούς κανόνες που μειώνουν το φορολογικό βάρος. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: το σκίτσο είναι από την ηλεκτρονική σελίδα corfupress.com