Αρχική Απόψεις Aρθρα Γιάννης Μακριδάκης: Σήμερα έμαθα ότι είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Χίου!

Γιάννης Μακριδάκης: Σήμερα έμαθα ότι είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Χίου!

10


 Ωραίο πρωινό συννεφιασμένο δίχως κρύο, ό,τι που είχα κόψει κάμποση ξινίθρα και είχα κάνει χώρο για τα μαρουλάκια, να τα μεταφυτέψω με το μανταφούνι στη γη, έτσι, γονατιστό στην υγρασία της με βρήκε το τηλεφώνημα.

Ήταν ένας άνθρωπος που εκτιμώ πολύ για το ήθος του, τις γνώσεις του, την ποιότητα της δουλειάς του στο νησί, αρχιτέκτονας, μικρότερος κάνα δυο χρόνια από μένα, με πήρανε, είπε, τηλέφωνο από την MRB και με ρώτησαν ποιον θα ψήφιζα στις δημοτικές εκλογές κι ανάμεσα στα ονόματα που μου θέσανε ήταν και το δικό σου!
Έμεινα γονατιστός με το στόμα ανοιχτό, δεν είμαστε καλά, άρθρωσα όταν συνειδητοποίησα τι ακούω.
Ρώτησα ποιος παρήγγειλε την έρευνα αλλά δεν ήξερε βεβαίως ο άνθρωπος, ρώτησα ποια άλλα ονόματα περιείχε η έρευνα και μου είπε τους “συνυποψηφίους μου” (!)
Ήταν ο νυν Δήμαρχος, κομματικός του Πασοκ, ο πρώην Δήμαρχος, κομματικός της ΝΔ, ο επικεφαλής του συνδυασμού του ΚΚΕ, ένας πολιτευτής της ΝΔ που είχε ξαναθέσει υποψηφιότητα στον πρώην Δήμο Μαστιχοχωρίων, ένας συνταξιούχος καθηγητής κι αυτός από τη ΝΔ, διατελέσας και διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου, ένας πρώην Υπουργός του Πασόκ μετακομίσας προσφάτως στον Σύριζα και εγώ…
Εγώ πάντως χάρηκα, μου είπε ο άνθρωπος που με πληροφόρησε για όλο αυτό το ζήτημα, και βέβαια εσένα ψήφισα σε όλα τα ερωτήματα και τους συνδυασμούς, δεν είμαστε καλά ξαναείπα εγώ και κλείσαμε το τηλέφωνο, τα είχα χαμένα πλήρως.
Κατόπιν τηλεφώνησα σε κάποιους γνωστούς μου που έχουν θέση αιρετή στην Νομαρχιακή του Σύριζα, μπας και ξέρουν κάτι παραπάνω αλλά το μόνο που πληροφορήθηκα είναι ότι είχαν ακουστά πως η ΝΔ ετοιμάζει δημοσκόπηση για να κανονίσει την πορεία της, τίποτε άλλο δεν ήξεραν να μου πουν κι αυτοί.
Κι ώσπου να βάλω τα μαρούλια και να ανέβω στο σπίτι, να γράψω αυτό το κείμενο και να δηλώσω την άγνοιά μου για το θέμα καθώς και τον θυμό μου που αυτό το γελοίο πολιτικάντικο παρελθόν που μας κυβερνά ακόμα, εμπλέκει ανθρώπους στις μεθοδεύσεις του δίχως να γνωρίζουν ούτε καν να έχουν ποτέ ερωτηθεί, ούτε βεβαίως ποτέ δηλώσει ενδιαφέρον για όλα αυτά, ώσπου να προλάβω να πάρω τηλέφωνο τη μάνα μου, να την ενημερώσω, μην τύχει και το μάθει από άλλους και στεναχωρεθεί, χτυπά ξανά το τηλέφωνο και είναι μια κοπέλα γνωστή κι αυτή, και μου λέει πολύ σοβαρά, ρε συ Γιάννη, θα βάλεις για Δήμαρχος; Και μου σκάει κι αυτή κατόπιν την ίδιαν αφήγηση για την εταιρία δημοσκοπήσεων που την πήρε τηλέφωνο και για το δείγμα, το οποίο της είπαν ότι θα είναι 5-10.000 άνθρωποι στο νησί!!
Στα καλά καθούμενα δηλαδή θα βγει η φήμη, έχει ήδη βγει δηλαδή και πλανάται από στόμα σε στόμα αυτές τις ώρες, ότι είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Χίου. Δεν είμαστε καθόλου καλά, μόνο αυτό κατέληξα να λέω από το πρωί ίσαμε τώρα ακόμη, δίχως να μπορώ να αρθρώσω, ούτε να σκεφτώ, ούτε να κάνω κάτι άλλο εκτός από τούτο το κείμενο.

Και ποιος ξέρει τι άλλο θα βγει, δημοσιευμένο επίσημα ή έρπον ως φήμη, μετά την ολοκλήρωση της περιβόητης αυτής έρευνας…

Και για να το κλείσω το θέμα εδώ, έχω να πω μόνο το εξής:

Προσωπικά δεν εκδήλωσα ποτέ μέχρι σήμερα, στο απώτερο ή πρόσφατο παρελθόν, σε κανέναν άνθρωπο επιθυμία να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Χίου. Όλα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή και με εμπλέκουν με το θέμα των δημοτικών εκλογών ως υποψήφιο δήμαρχο, είναι δείγματα της αθλιότητας του πολιτικάντικου συστήματος και των εκπροσώπων του, τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας. Νιώθουν προφανώς ότι τους καταπίνει ο χρόνος και η Ιστορία, νιώθουν ότι επέρχεται ραγδαία η πολιτική τους αποσύνθεση και αναζητούν σπασμωδικά διεξόδους.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: http://yiannismakridakis.gr