Αρχική Νέα Τοπικά Εργατικό Κέντρο: ναι σε 3 Δήμους- αλλιώς αποκέντρωση υπηρεσιών

Εργατικό Κέντρο: ναι σε 3 Δήμους- αλλιώς αποκέντρωση υπηρεσιών

29


 «Μετά από τρία χρόνια λειτουργίας του Δήμου σύμφωνα με το νέο νόμο διαπιστώνεται αδιαμφισβήτητα στην πράξη ότι ήταν λάθος η σύσταση ενός δήμου σ’ όλο το νησί ή τουλάχιστον ο τρόπος που λειτούργησε οργανωτικά ο Δήμος», αναφέρει σε ανακοίνωση του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, το Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Χίου το Εργατικό Κέντρο.

Εκφράζοντας την άποψη ότι ειδικά τα χωριά έχουν μείνει χωρίς φωνή, προτείνει είτε να διεκδικηθεί η λειτουργία τριών Δήμων στο νησί ή να αποκεντρωθούν οι υπηρεσίες του Δήμου.

Εν τω μεταξύ το θέμα αυτό συζητήθηκε χθες βράδυ και κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου, χωρίς όμως το σώμα να πάρει και συγκεκριμένη απόφαση για αλλαγή του «Καλλικρατικού» χάρτη.

Ολόκληρη η Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Χίου:
 

Μετά από τρία χρόνια λειτουργίας του Δήμου σύμφωνα με το νέο νόμο (3852/2010) διαπιστώνεται αδιαμφισβήτητα στην πράξη ότι ήταν λάθος η σύσταση ενός δήμου σ’ όλο το νησί ή τουλάχιστον ο τρόπος που λειτούργησε οργανωτικά ο Δήμος.

Αυτό που εισπράττει κάποιος σήμερα από τα χωριά μας είναι ότι δεν έχουν φωνή (ψήφο) και είναι στην πλειοψηφία τους παραμελημένα. Θεωρούμε λοιπόν ότι, αν το πολιτικό πλαίσιο το επιτρέπει, να διεκδικήσουμε τη λειτουργία τριών Δήμων αλλιώς να ξεκινήσει άμεσα μια προσπάθεια αποκέντρωσης τέτοια που θα δώσει τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να λύνουν τα καθημερινά τους προβλήματα με περισσότερη αμεσότητα και πρωτοβουλία χωρίς τη γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται σήμερα.

                  ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αναστ. Κώσταλος                                                                                     Κών/νος Λίνας