Αρχική Νέα Τοπικά Προσβάσιμη διαδρομή στο κέντρο της πόλης, ένταξη έργου μισού εκ. ΕΥΡΩ από...

Προσβάσιμη διαδρομή στο κέντρο της πόλης, ένταξη έργου μισού εκ. ΕΥΡΩ από το Δήμο

6


Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι το έργο «Δημιουργία υποδομών προσβασιμότητας και επισκεψιμότητας  ΑΜΕΑ στα δημοτικά κτίρια και σε κοινόχρηστους χώρους πόλεως Χίου και προμήθεια ειδικού οχήματος μεταφοράς ΑΜΕΑ» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου».

 Η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου θα δημιουργήσει στην πόλη μια κυκλική διαδρομή, στην οποία θα μπορεί με ασφάλεια και άνεση να κινείται ένα αμαξίδιο, εξυπηρετώντας κοινωνικές δράσεις  των ΑΜΕΑ στην πόλη”, σημειώνεται στο δελτίο τύπου του Δήμου Χίου.
Να σημειώσουμε πάντως ότι τον τελευταίο χρόνο έγιναν αρκετές συναντήσεις των στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Χίου που έχουν την ευθύνη για το συγκεκριμένο έργο, με μέλη από τον Παγχιακό Σύλλογο ΑΜΕΑ και μαζί με την πρέοδρο του Σωματείου, Σοφία Μιχάλα, που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, γύρισαν στο κέντρο της πόλης κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις.
Χρειάζεται έτσι ο Δήμος να ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η συγκεκριμένη διαδρομή. 

“Παράλληλα, με το έργο αυτό – συνεχίζει η ανακοίνωση- θα πλακοστρωθεί η οδός Ζολώτα που συνορεύει με το 1ο Γυμνάσιο και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χίου και θα πεζοδρομηθεί, προκειμένου να τονιστούν τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά των σχολείων αυτών. Επιπρόσθετα, θα δημιουργηθούν πεζοδρόμια ικανού πλάτους επί της οδού Στεφ. Τσουρή (πρώην Ατσικής) από τη συμβολή με την οδό Απλωταριάς μέχρι την εκκλησία του Αγ. Ιωάννη Θεολόγου.  

 Η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 500.000.00 ευρώ και εντάσσεται στην κατηγορία των έργων των ολοκληρωμένων αστικών παρεμβάσεων της πόλης της Χίου, που με συνέπεια υλοποιεί ο Δήμος Χίου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται  από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης”.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ CHIOSNEWS.COM: Και βεβαίως περιμένουμε τα πεζοδρόμια να έχουν ικανό πλάτος και όχι σαν και αυτά στην οδό Καλαμπόκα όπου είναι σημεία με σχεδόν αδύνατη κίνηση αμαξιδίων, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.