Αρχική Νέα Τοπικά Πρόσκληση Συμμετοχής στα Βραβεία Αριστείας Χειροτεχνίας και Αγροτουρισμού “Handicraftour”

Πρόσκληση Συμμετοχής στα Βραβεία Αριστείας Χειροτεχνίας και Αγροτουρισμού “Handicraftour”

19

 Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ)- Τμήμα Κρήτης και το έργο «Handicraftour» διοργανώνουν για πρώτη φορά Βραβεία Αριστείας στη Χειροτεχνία για την ανάδειξη της χειροτεχνίας ως ιδιαίτερου πολιτιστικού και οικονομικού πόρου των μειονεκτουσών περιοχών της διασυνοριακής ζώνης Ελλάδας – Κύπρου στο πλαίσιο επιλεγμένων αγροτουριστικών διαδρομών.

Σκοπός του έργου είναι η ανάδειξη της χειροτεχνίας ως ιδιαιτέρου πολιτιστικού και οικονομικού πόρου επιλεγμένων μειονεκτουσών υποπεριοχών της Περιοχής Συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου, στη βάση επιλεγμένων αγροτουριστικών διαδρομών. Για την επίτευξη του γενικού αυτού στόχου υλοποιείται ένα μίγμα δράσεων δικτύωσης τοπικών φορέων πολιτισμού, χειροτεχνίας, αγροτουρισμού, καθώς και περιβαλλοντικών και πολιτιστικών ΜΚΟ, διοργάνωσης πολιτιστικών γεγονότων στις περιοχές εφαρμογής του Σχεδίου, κοινές εκθέσεις χειροτεχνικών δραστηριοτήτων, διοργάνωσης και απονομής διακρίσεων αριστείας.

Μέσω της συμμετοχής στη διοργάνωση των Βραβείων Αριστείας Χειροτεχνίας δίνεται η ευκαιρία σε επιχειρήσεις αλλά και φυσικά πρόσωπα  να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες, εφαρμογές και προϊόντα που αναδεικνύουν τη σημασία της χειροτεχνίας και τη συνδυάζουν με την προστιθέμενη αξία του αγροτουρισμού με σκοπό τη δημιουργία ελκυστικών προϊόντων/υπηρεσιών, την αξιοποίηση του πολιτισμικού αποθέματος της περιοχής παρέμβασης και τη συντονισμένη συνεργασία και δικτύωση.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν

Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό Βραβείων Αριστείας έχουν φυσικά πρόσωπα (π.χ. ελεύθεροι επαγγελματίες, φοιτητές, τεχνίτες κλπ.) και επιχειρήσεις από την Κρήτη και τη Χίο των κλάδων χειροτεχνίας ή/και αγροτουρισμού. Τα αντικείμενα που θα υποβληθούν προς αξιολόγηση δύνανται να είναι ιδέες για προϊόντα/υπηρεσίες, εφαρμογές ή τελικά προϊόντα που ήδη κυκλοφορούν ή είναι έτοιμα προς κυκλοφορία στην αγορά και προτίθενται να προσαρμοστούν ώστε να συνδυαστούν με δραστηριότητες ή ευκαιρίες του αγροτουριστικού κλάδου.

Τα προϊόντα που θα υποβληθούν δύναται να εντάσσονται σε έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους κλάδους:

Χειροτεχνία υφάσματος, Υφαντουργία, ταπητουργία κόμβων, σταμπωτά χειρός, μεταξοϋφαντά, ταπισσερί κιλιμιού, Χειροπλεκτική, χειροκεντητική, δαντελοπλεκτική, Ραπτική και Ραπτική παραδοσιακών στολών, ενδυμασιών και αμφίων, Αργυροχρυσοχοϊα – Χρυσοχοΐα, Aργυρά και χρυσά κοσμήματα κατασκευαζόμενα με παραδοσιακές –χειροτεχνικές τεχνικές, Μεταλλοτεχνία, Μεταλλοπλαστική, είδη διακόσμησης και χρήσης χυτευτά ή από σφυρήλατο σίδερο, μπρούτζο και χαλκό, εκκλησιαστικά αντικείμενα, Ξυλοτεχνία, Έπιπλα παραδοσιακής μορφής, διακοσμητικά ή χρηστικά είδη σκαλιστά, ξυλόγλυπτα ή στον τόρνο, εκκλησιαστική ξυλογλυπτική, σαγματοποιϊα, βαρελοποιία, Δερματοτεχνία, Χειροποίητα δερμάτινα είδη δώρων, οικιακής και ατομικής χρήσης, χειροποίητη βιβλιοδεσία, Ψαθοπλεκτική, Καλαθοπλεκτική, είδη επίστρωσης, διακοσμητικά και λειτουργικά είδη από ψάθα, Σμαλτοτεχνία, Αγιογραφία, Ζωγραφική και διακόσμηση επι διαφόρων υλών, Χαρακτική επί λίθου και άλλων υλών, Κατασκευή μουσικών οργάνων από φυσικές πρώτες ύλες, Μπατίκ, Ψευδοκόσμημα, Κεραμική –Αγγειοπλαστική, Διακόσμηση επί Αγγειοπλαστικής, Διακοσμητικά και λειτουργικά αντικείμενα εξ όνυχος, στεατίτη, αλαβάστρου ή λοιπές ορυκτές ύλες, Κούκλες και παιχνίδια χειροποίητα, Υαλουργία τέχνης, Κηροπλαστική τέχνης, Ψηφιδωτά, Τεχνητά άνθη πλην πλαστικών. Ανθοδετική αποξηραμένων ανθέων, Καλλιτεχνικά είδη από χαρτί, Κατασκευές από χάντρες, κλπ.

Σημειώνεται ότι η λίστα είναι σαφώς ενδεικτική και όχι περιοριστική.

Διαδικασία υποβολής

Η υποβολή των συμμετοχών θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013. 

Ο υποψήφιος πρέπει να συμπληρώσει την «Αίτηση Υποψηφιότητας» και να την στείλει στις διευθύνσεις που αναφέρονται παρακάτω. Η Αίτηση Υποψηφιότητας είναι διαθέσιμη:


·         Στη διεύθυνση: www.handicraftour.eu


·         Μέσω email: ζητήστε την Αίτηση στέλνοντας email στη διεύθυνση: creta@eede.gr 


·         Τηλεφωνικά: καλέστε το 2810 258869, 263351, 263859, 258413 και ζητήστε να σας αποσταλεί η αίτηση στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.

Η υποβολή γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση creta@eede.gr ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση Κονδυλάκη 105 & Βάρνης, Τ.Κ. 713 05 Θέρισσος, Ηράκλειο ή μέσω φαξ στο 2810258413 με την ένδειξη «Για το Διαγωνισμό Βραβείων Αριστείας Χειροτεχνίας “Handicraftour”».

Εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής θα επιβεβαιώνει την ορθή λήψη του μηνύματος και συνεπώς την έγκυρη συμμετοχή του υποψηφίου.

Προθεσμίες

·         Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

·         Διαδικασία αξιολόγησης προτάσεων: Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 – Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

·         Τελετή Απονομής:  Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Η εκδήλωση για την ανακοίνωση των τριών πρώτων υποψηφίων και την απονομή των Βραβείων Αριστείας Χειροτεχνίας “Handicraftour” θα διοργανωθεί στα γραφεία της ΕΕΔΕ – Τμήμα Κρήτης.

Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ΕΕΔΕ – Τμήμα Κρήτης, στα τηλέφωνα: 2810 258869, 263351, 263859, 258413 και στο τηλέφωνο του Συμβούλου διοργάνωσης: 2310403371 (κ. Κωνσταντίνος Παρισόπουλος).

 

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου