Αρχική Νέα Τοπικά Νομικό Πρόσωπο: τι ισχύει με τον ατμό στο Ιωνικό Κολυμβητήριο

Νομικό Πρόσωπο: τι ισχύει με τον ατμό στο Ιωνικό Κολυμβητήριο

15

 
Το ΝΠΔΔ του Δήμου Χίου ενημερώνει υπεύθυνα, όλους τους Δημότες σχετικά με την λειτουργία του ατμού στο Ιωνικό Κολυμβητήριο, με τα παρακάτω:Μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών έχει πλέον ολοκληρωθεί το έργο που τροφοδοτεί με τον ατμό της ΔΕΗ το Ιωνικό Κολυμβητήριο, ο σκοπός του οποίου είναι η ελαχιστοποίηση της χρήσης πετρελαίου και κατά συνέπεια η μεγάλη κλίμακα οικονομίας σε χρήματα.


Πραγματοποιήθηκε στις 13/12/2013 τεχνική σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους δηλαδή την Τ.Υ του Δήμου Χίου, τον ανάδοχο του έργου, τον τεχνικό προϊστάμενο του ΕΑΚ, τον υπεύθυνο της διοίκησης για το ΕΑΚ Οδυσσέα Μαράτσο και τον πρόεδρο του Δ.Σ του ΝΠΔΔ, για να συζητηθούν τα πάντα και να καταλήξουμε σε κοινά συμπεράσματα και συγκεκριμένες ενέργειες.


Η δοκιμαστική περίοδος συνεχίζεται και περιμένουμε την απόφαση από το Δ.Σ της ΔΕΗ για την οριστική υπογραφή της σύμβασης παροχής ατμού της ΔΕΗ στο Ιωνικό Κολυμβητήριο.


Από την Παρασκευή 13/12/2013 ξεκίνησε για πρώτη φορά η 24ώρη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης του Ιωνικού Κολυμβητηρίου από τον παρεχόμενο ατμό του εργοστασίου της ΔΕΗ.


Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα και ορατά σε όσους χρησιμοποίησαν τις πισίνες καθώς και από τους φιλάθλους που παρακολούθησαν τον αγώνα πόλο του Ν.Ο ΧΙΟΥ με την Κέρκυρα στις 14/12/2913.


Εκτός από τις κανονικές θερμοκρασίες του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών, ήταν πολύ καλή και η θερμοκρασία των χώρων μετά από την πολύωρη λειτουργία του κλιματισμού, την στιγμή που η θερμοκρασία του εξωτερικού χώρου ήταν κοντά στους μηδέν βαθμούς.


Οι λέβητες πετρελαίου χρησιμοποιούνται ελάχιστα και όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.


Η προσπάθεια βελτίωσης των συστημάτων συνεχίζεται με στόχο η εξοικονόμηση του πετρελαίου να πλησιάσει το 100 ο/ο. 


Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ως Διοίκηση τους κ.κ Δήμαρχο Χίου, Τσακό Λάκη ,Ποδαρά Σταμάτη, Κακούλα Δημήτρη, Οδυσσέα Μαράτσο, τους τεχνικούς του ΕΑΚ, καθώς και όλους τους υπευθύνους της ΔΕΗ με τους οποίους συνεργαζόμαστε άριστα  για τα πολύ θετικά αποτελέσματα που έχουμε.


Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού καθίσταται βιώσιμη η λειτουργία του Ιωνικού κολυμβητηρίου, την στιγμή που πολλά άλλα κολυμβητήρια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας έχουν κλείσει λόγω οικονομικών προβλημάτων με τα κόστη της θέρμανσης.


Τώρα το δεύτερο μεγάλο στοίχημα και προσπάθεια μας είναι η ένταξη στο ΕΣΠΑ     


του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων για επισκευή και ενεργειακή θωράκιση καθώς και η αντικατάσταση της τέντας που έχει συμπληρώσει τα χρόνια ζωής της.


Ο φάκελος έχει ήδη κατατεθεί και περιμένουμε.


Αυτά ισχύουν για την λειτουργία του ατμού στο Ιωνικό Κολυμβητήριο και κάθε πρόταση, παρατήρηση ή νέα ιδέα που θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο είναι ευπρόσδεκτη από την Διοίκηση του ΝΠΔΔ του Δήμου Χίου.


 


                                               Ο Πρόεδρος


 


 


                                           Μυριαγκός Βασίλειος