Αρχική Νέα Τοπικά Σύλλογος Γονέων ειδικού σχολείου: παρέμβαση για το θέμα της παρενόχλησης αυτιστικού ατόμου

Σύλλογος Γονέων ειδικού σχολείου: παρέμβαση για το θέμα της παρενόχλησης αυτιστικού ατόμου

22

 
Την πλήρη ενσωμάτωση των παιδιών ειδικής αγωγής στη σχολική κοινότητα ζητά ο Σύλλογος Γονέων & Επιτροπών Ειδικής Αγωγής Νομού Χίου, με αφορμή το περιστατικό που συνέβη εις βάρος του Αντώνη που πάσχει από αυτισμό (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ)

Το έγγραφο απευθύνεται στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μεταξύ άλλων προτείνεται να γίνουν ενημερώσεις στα σχολεία και εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Σχολείο Ειδικής Αγωγής στο Λατόμι.

 Αναλυτικά η επιστολή:

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & EΠΙΤΡΟΠΩΝ                        Χίος,   17/12/2013

ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ν. ΧΙΟΥ    

ΣΤΑΜ. ΤΣΑΜΠΗ 8 –ΛΑΤΟΜΙ  ΧΙΟΣ


Αξιότιμοι κύριοι

  Με αφορμή το δυσάρεστο γεγονός που συνέβη σε ένα από τα παιδιά μας, τον αγαπητό μας Αντώνη, θα θέλαμε να εκφράσουμε  τη λύπη, τον πόνο αλλά και την αγωνία μας για το αύριο των παιδιών μας.

 Δυστυχώς άλλη μία φορά αποδεικνύεται  ότι η κρίση που περνάμε δεν είναι μόνο οικονομική. Έχει προχωρήσει πολύ βαθύτερα, στα θεμέλια της κοινωνίας μας. Αυτά τα παιδιά που συμπεριφέρθηκαν μ’ αυτό τον τρόπο είναι δικά μας παιδιά και φυσικά είναι τα μόνα που πραγματικά δεν ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Οι ευθύνες βρίσκονται σε όλους εμάς που αφήσαμε για χάρη της ευημερίας μας, την πραγματική εκπαίδευση των παιδιών μας. Και επειδή μετά το γονιό που έχει τον πρωτεύοντα ρόλο στη διαπαιδαγώγηση τους, τη σκυτάλη την αναλαμβάνει η πολιτεία με την εκπαίδευση που τους παρέχει, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να πραγματοποιήσετε μία επιθυμία πολλών ετών που έχουμε ως γονείς παιδιών με αναπηρία:

Την πλήρη ενσωμάτωση των παιδιών μας στη σχολική κοινότητα.

   Να επισκεφθούν οι μαθητές  κάθε σχολικής μονάδας του νησιού μας τα σχολεία μας. Να αρχίσει μία ενημέρωση στα σχολεία για την αναπηρία και τις επιπτώσεις της στη ζωή μας. Δώστε στα παιδιά την ευκαιρία να παίξουν και να δημιουργήσουν μαζί,  και να νοιώσουν μία μοναδική εμπειρία ζωής. Να νιώσουν την αγάπη και την τρυφερότητα που με έναν μοναδικό τρόπο προσφέρουν αυτά τα παιδιά με ειδικές ικανότητες. Αφιερώστε μια ημέρα από τις εκπαιδευτικές σας επισκέψεις και τότε θα έχετε καταφέρει να διδάξετε το σημαντικότερο μάθημα της εκπαιδευτικής σας διαδρομής.

                                                   

                                                      Ευχαριστούμε εκ των προτέρων                                                                

                                                                                                Το ΔΣ