Αρχική Νέα Τοπικά Θανατηφόρο τροχαίο στον Περιφερειακό, με ένα ασθενοφόρο ήταν το νησί…

Θανατηφόρο τροχαίο στον Περιφερειακό, με ένα ασθενοφόρο ήταν το νησί…

4


 Είναι δυνατόν σε ένα σοβαρό τροχαίο δυστύχημα που γίνεται στον Περιφερειακό δρόμο της πόλης, κοντά στο Βαρβάσι, το ασθενοφόρο να καθυστερεί μια περίπου ώρα;

Και όμως αυτό έγινε στην περίπτωση του άτυχου Νίκου Γιοβανάκη που τραυματίστηκε θανάσιμε σε τροχαίο περί τη μία το πρωί της Δευτέρας, στην τελευταία στροφή πριν τα φανάρια στο εσωτερικό γεφυράκι του Παρθένη.

Χρειάστηκε μια ώρα περίπου για να ανταποκριθεί το ΕΚΑΒ, και αυτό γιατί- σύμφωνα με έγκυρη πληροφορία- το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο βρισκόταν για διακομιδή ασθενούς από τα Ψαρά με καρδιολογικά προβλήματα στη Βολισσό.

Η διακομιδή στο Νοσοκομείο έγινε με μεγάλη καθυστέρηση και ο 48χρονος οδηγός έχασε τη μάχη για τη ζωή χωρίς στην ουσία να του παρασχεθούν οι απαραίτητες βοήθειες που οι διασώστες του ΕΚΑΒ θα μπορούσαν να προσφέρουν.

Την κατάσταση με το προσωπικό του Νοσοκομείου και ειδικά με τα πληρώματα των ασθενοφόρων τα είχε φέρει στην επικαιρότητα το Σωματείο των Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο πρόσφατα, με αφορμή το θέμα της διαθεσιμότητας των οδηγών. Είχαν δε επισημάνει ότι αυτές οι ελλείψεις μπορεί να αποβούν μοιραίες…

Ευθύνες υπάρχουν και πρέπει να αναζητηθούν σε αυτή την πολιτική που απογυμνώνει υπηρεσίες, ακόμα και σαν αυτές του ΕΚΑΒ. Αναμένουμε την επίσημη θέση της Διοίκησης του Νοσοκομείο και το πώς θα αντιμετωπίσει το σοβαρό αυτό πρόβλημα αφού όχι μόνο η βραδινή, αλλά και η απογευματινή βάρδια του ΕΚΑΒ στο νησί είναι πολλές μέρες μονή.