Αρχική Νέα Τοπικά Εμπορικός Σύλλογος: κλειστά τα καταστήματα τελευταία Κυριακή του χρόνου

Εμπορικός Σύλλογος: κλειστά τα καταστήματα τελευταία Κυριακή του χρόνου

6

              Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα στη Χίο την τελευταία Κυριακή του χρόνου, αφού δεν είναι ανάμεσα στις 7 Κυριακές που μπορούν να ανοίξουν και οι εκ των υστέρων προσπάθειες του Εμπορικού Συλλόγου να πετύχουν τη λειτουργία τους δεν καρποφόρησαν. 
Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου, που εκφράζει τη δυσαρέσκειά του σε όποια τοπικά ΜΜΕ άσκησαν κριτική για το θέμα αυτό, είναι η ακόλουθη:

 Ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου όπως έκανε γνωστό με ανακοινώσεις του στα ΜΜΕ είχε δηλώσει  την πρόθεση του τα καταστήματα της πόλης μας <<αλλά και όλης της χώρας>> να παραμείνουν ανοικτά την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση  της αγοράς-καταναλωτών και των καταστηματαρχών. 

Ενήργησε, δε μέσω των συνδικαλιστικών του οργάνων, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, ώστε να υπάρξει νομοθετική κάλυψη της ενέργειας αυτής.

Παρά ταύτα, το Υπουργείο Ανάπτυξης για λόγους που δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε δεν δέχθηκε το αίτημα μας και αίτημα του συνόλου του Εμπορικού κόσμου της χώρας.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι στην προσπάθεια μας αυτή περιμέναμε την συμπαράσταση των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Αντίθετα εισπράξαμε από κάποια από αυτά την αρνητική τους διάθεση ,κάτι που τουλάχιστον μας δυσαρέστησε.

Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι ακολουθώντας τον υφιστάμενο νόμο να αλλάξουμε την απόφαση μας.

Έτσι τα καταστήματα μας θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου.

Ζητάμε την κατανόηση των συναδέλφων και των καταναλωτών για την αναστάτωση που προκαλέσαμε, ελπίζοντας ότι την επόμενη χρονιά, επανεξετάζοντας το θέμα θα πάρουμε αποφάσεις πραγματικά προς το συμφέρον της αγοράς.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

 

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Βασίλης Σπανολιός                                            Φραγκίσκος Σέργης