Αρχική Νέα Τοπικά Απολογισμός δράσεων φορέων «Λαϊκής Αλληλεγγύης»- για κινητοποιήσεις και συγκέντρωση τροφίμων

Απολογισμός δράσεων φορέων «Λαϊκής Αλληλεγγύης»- για κινητοποιήσεις και συγκέντρωση τροφίμων

7

 

Απολογισμός δράσεων «Λαϊκής Αλληλεγγύης»

 

 

(ΠΑΜΕ, Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου, Σύλλογος Γυναικών, Σύλλογος ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σύλλογος απογόνων και φίλων Εθνικής Αντίστασης και Δημ. Στρατού Ελλάδας, Λαϊκή επιτροπή Βαρβασίου)

 Η Λαϊκή Αλληλεγγύη όπλο στην πάλη των εργατών για την Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής

 Συνάδελφοι Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι, επαγγελματίες.

 

Η βαθιά και παρατεταμένη οικονομική καπιταλιστική κρίση οδηγεί το λαό μας σε περαιτέρω υποβάθμιση της διαβίωσής του.

Οι διατροφικές ανάγκες, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η στέγαση, η εξυπηρέτηση των προσωπικών και κοινωνικών αναγκών βρίσκονται στο στόχαστρο των πολυεθνικών, προκειμένου να αποκομίσουν νέα κέρδη.

Η πρωτοβουλία της ανάπτυξης της Λαϊκής Αλληλεγγύης απ’ τους μαζικούς φορείς, που υπερασπίζονται μέσα και έξω απ’ τους χώρους δουλειάς, τα δικαιώματα των εργατών, της νεολαίας και των συνταξιούχων είχε στόχο να απαντήσει συλλογικά σ’ αυτήν την ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου και να δώσει τα μηνύματα της δύναμης της εργατιάς.

Στην προσπάθεια των ισχυρών, να περάσουν στην αντίληψη του λαού ως μόνιμα και αναπόφευκτα φαινόμενα τη φτώχεια, την ανεργία, την έλλειψη στέγης, θέρμανσης, σίτισης κλπ έρχεται  η ΛΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ να δέσει τον καθημερινό αγώνα για το μεροκάματο, τη σύνταξη, τη δουλειά, το φως, το νερό, τη στέγη, την περίθαλψη, με την ανάπτυξη δράσεων που να δίνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη στον άνεργο, στον αδύναμο και ανήμπορο συνάνθρωπό μας να τα βγάλει πέρα.

Ο αγώνας των εργατών μέσα απ’ τα Σωματεία είναι η διέξοδος στο μαύρο μέλλον που μας επιφυλάσσουν η συγκυβέρνηση και τα κόμματα που προσκυνούν την ΕΕ.

Οι φορείς που απαρτίζουν τη Λαϊκή Αλληλεγγύη για 2 Σάββατα (14 και 21 Δεκέμβρη) έξω απ’ τα super market του νομού ήρθαν σ’ επαφή και μίλησαν με χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, συνταξιούχους, νεολαίους. Τόνισαν την ανάγκη του Αγώνα και της Αλληλεγγύης στις άνεργες και φτωχές οικογένειες.

Αποτέλεσμα της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης του λαού του νησιού μας ήταν:


·        378 κιλά ζυμαρικά


·        206 κιλά όσπρια


·        95 κιλά ζάχαρη


·        105 κιλά αλεύρι


·        54 κιλά λάδι


·        70 κιλά είδη ζαχαροπλαστικής


·        190 τεμάχια ειδών καθαριότητας


·        Ρούχα και παπούτσια


·        Παιδικά παιχνίδια

 

Για 3 μέρες (17,18 και 19 Δεκέμβρη) γινόταν εγγραφές εργαζομένων με βάση την κάρτα ανεργίας και εισοδηματικά στοιχεία κάτω από 10.000€.

Για 3 μέρες (20,21 και 23 Δεκέμβρη) μοιράστηκαν σε 249 οικογένειες (όσες γράφτηκαν, άτομα περίπου τριπλάσια) τσάντες με βάση τη σειρά προτεραιότητας (κριτήρια ανεργίας, εισοδηματικά δεδομένα και αριθμός μελών της οικογένειας) Να σημειωθεί ότι εδώ, δε συμπεριλαμβάνονται τα στοιχεία που αφορούν στην πρωτοβουλία του Συλλόγου δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου η δημοσιοποίηση των οποίων είναι θέμα του εν λόγω συλλόγου.

Παράλληλα έγιναν αγωνιστικές παρεμβάσεις:


Ø     Στη ΔΕΗ ενάντια στα χαράτσια και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σπιτιών, με αποτέλεσμα την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος.


Ø     Στο Νοσοκομείο ενάντια στο χαράτσι για την εξέταση των εργαζομένων στα εξωτερικά ιατρεία, με αποτέλεσμα να εξεταστούν εκατοντάδες εργαζόμενοι χωρίς να πληρώσουν τα 5€.


Ø      Για τις κατασχέσεις – πλειστηριασμούς κατοικιών εργαζομένων.


Ø     Στο Δημοτικό συμβούλιο για τις τιμές του νερού και των ανταποδοτικών τελών.

 

Τέλος, όσον αφορά την καταγγελία της προέδρου του συλλόγου Διαβητικών έχουμε να προσθέσουμε πέραν της ειδικής ανακοίνωσης για το θέμα ακόμα τα εξής:

Ποτέ η επιτροπή εργαζομένων, που έφερε σε πέρας, με προσωπική συνεισφορά το έργο της καταγραφής και διάθεσης των πραγμάτων δεν αρνήθηκε να δώσει πράγματα σε Έλληνα ή μετανάστη εργαζόμενο ή συνταξιούχο.

Αρνήθηκε να ενδώσει στην απαίτηση και να δώσει στην εν λόγω πρόεδρο «30 σακούλες», που θα διέθετε κατά επιλογή της, «γιατί διαφορετικά θα μας κατάγγειλε και θα πήγαινε να πάρει τρόφιμα απ’ την Χρυσή Αυγή».

Στην πρότασή μας ,να έρθουν προσωπικά οι έχοντες ανάγκη άνεργοι ή με εισόδημα κάτω από 10.000€  διαβητικοί αρνήθηκε, δηλώνοντας ότι θα απευθυνθεί στη Χρυσή Αυγή, πράγμα το οποίο έχει ξανακάνει.

Η «Λαϊκή Αλληλεγγύη»   επέμεινε σταθερά στην αρχή που είχε θέσει: «Έχουν δικαίωμα να πάρουν τρόφιμα όλοι οι άνεργοι ή εργαζόμενοι με βάση τα κριτήρια εισοδήματος, ανεργίας και μελών της οικογένειας».

Η Λαϊκή Αλληλεγγύη διένειμε πράγματα σ’ όλους του εργαζόμενους Έλληνες και μετανάστες, με βάση τη σειρά προτεραιότητας και τα παραπάνω κριτήρια.

 

Η Επιτροπή της Λαϊκής Αλληλεγγύης σωματείων και εργαζομένων του νησιού μας:

 

Ευχαριστεί όλους τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους,  για την κατάθεση ψυχής και αλληλεγγύης στις άνεργες και φτωχές  οικογένειες του νησιού μας και δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της αστικής τάξης με Ανθρωπιά και Διαφάνεια και δε θα ενδώσει σε απειλές και εκβιασμούς, φασιστοειδών, παραγόντων και παρατρεχάμενων της σάπιας καπιταλιστικής εξουσίας, που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο για ιδιοτελείς σκοπούς , που πολύ καλά γνωρίζουμε . Ας προσέξουν λοιπόν καλά με ποιους τα βάζουν. Δεν είμαστε ίδιοι!