Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΜΕ Χίου- μπλόκαρε την ενημερωτική συνάντηση για αξιολόγηση

ΕΛΜΕ Χίου- μπλόκαρε την ενημερωτική συνάντηση για αξιολόγηση

14

 Το μήνυμα ότι η αξιολόγησή των εκπαιδευτικών πρέπει να συνδέεται με την επιμόρφωσή και όχι με τις απολύσεις, έστειλε και η ΕΛΜΕ Χίου στην κινητοποίηση της ΟΛΜΕ για μπλοκάρισμα της διαδικασίας ενημέρωσης των διευθυντών σχολείων από τους σχολικούς συμβούλους.

Η ενημέρωση ήταν προγραμματισμένη στο χώρο του 1ου Λυκείου Χίου, όπου αρκετοί διευθυντές παρέμεναν μέσα στην αίθουσα όση ώρα τα στελέχη της ΕΛΜΕ Χίου ζητούσαν από τους σχολικούς συμβούλους να σταματήσουν την ενημέρωση, αφού άλλωστε και η ομοσπονδία σχολικών συμβούλων είναι αντίθετη σε αυτή του τύπου την αξιολόγηση.

Από την πλευρά των σχολικών συμβούλων, ο Νίκος Χαβιάρας τόνισε ότι εκτελούν εντολές της περιφερειακής διοίκησης και πως με την ενημέρωσή δεν ξεκινά και η αξιολόγηση.

“Δεν ήμαστε αντίπαλοι”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαβιάρας, που σε δηλώσεις του εξέφρασε τη λύπη του για τη διακοπή της διαδικασίας με αντιδημοκρατικό –όπως τον χαρακτήρισε- τρόπο.

Από την πλευρά της ΕΛΜΕ, ο πρόεδρος Σταύρος Σταυρινούδης, τόνισε ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν να προχωρήσει μία διαδικασία που δεν προβλέπει επιμόρφωσή του εκπαιδευτικού, αλλά αντίθετα θα επηρεάσει το μισθολόγιο ακόμα και τη θέση εργασίας του κάθε εκπαιδευτικού.

Στα αρνητικά ότι ήταν μικρή η συμμετοχή των καθηγητών στην κινητοποίηση που είχε καλέσει η ΕΛΜΕ, και στα θετικά ότι η πλειοψηφία των διευθυντών δεν κάθισαν στα θρανία της… επιμόρφωσης.