Αρχική Νέα Τοπικά Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ & Δημοτικής Αρχής με αφορμή δηλώσεις Μ. Φυτούση για εξοικονόμηση...

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ & Δημοτικής Αρχής με αφορμή δηλώσεις Μ. Φυτούση για εξοικονόμηση ενέργειας

5

 Χτυπάει κόκκινο η διαπλοκή ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στο Δήμο Χίου’ τιτλοφορεί ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου με αφορμή ραδιοφωνικές δηλώσεις του Προέδρου της ΔΕΥΑΧ Μιχάλη Φυτούση για τα βήματα που θα ακολουθήσουν ώστε να εξοικονομήσουν ενέργεια στην επιχείρηση.
Δυστυχώς για τους νεότευκτους του ΣΥΡΙΖΑ, όσο πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν εντυπώσεις, πίσω από κάθε δράση του Δήμου, βλέπουν διαπλοκές και συμφέροντα”, ανταπαντά η Δημοτική Αρχή Δήμου Χίου.
Αναλυτικά οι δύο ανακοινώσεις:
 

ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ
Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι προτάσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΧ κ. Φυτούση σε τοπικό ραδιόφωνο  για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δήμο της Χίου. Σε δηλώσεις του  ανακοινώσε την πρόθεση του Δήμου να ζητήσει από ιδιώτες να υποβάλλουν μη δεσμευτικές κοστολογημένες προτάσεις στη βάση των οποίων θα διαπραγματευτεί ο Δήμος το ποσό αμοιβής τους σε ποσοστό που θα προκύψει από την εξοικονόμηση ενέργειας!!.Χαρακτηριστικά είπε: «η ΔΕΥΑΧ πληρώνει γύρω στο 1 εκ / ευρώ ετησίως στη ΔΕΗ. Αν η πρόταση που θα μας φέρει ο ιδιώτης μας μειώσει κατά 150 χιλ ευρώ το ποσό που πληρώνουμε θα μπορούσε να πάρει ο ιδιώτης τις 50 χιλ… για σκεφθείτε το μας συμφέρει όλους…»                                                                                     
Αναρωτιόμαστε όταν λέει ότι μας συμφέρει όλους σε ποιους αναφέρεται. Είναι ξεκάθαρο ότι επιχειρεί η δημοτική αρχή με εντελώς παράτυπο τρόπο να πουλήσει προεκλογικές υποσχέσεις σε ιδιώτες με λεφτά των δημοτών οποία συγκεντρώνει από τα ανταποδοτικά τέλη.                                                                                                              
Το πιο επικίνδυνο είναι ότι ο δήμαρχος εν όψει των εκλογών δεν θα διστάσει ακόμα και να «πουλήσει» τον ίδιο τον Δήμο και τους φυσικούς πόρους του νησιού (νερό, απορρίμματα, λατομικές ζώνες) σε συμφέροντα προκειμένου να επανεκλεγεί..
Αν πράγματι ο δήμος ενδιαφέρεται για  εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να ζητήσει από τις υπηρεσίες που διαθέτει να του υποδείξουν τρόπους ώστε να αξιοποίηση νέες τεχνολογίες λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία μιας σειράς επιτυχημένων παραδειγμάτων σε άλλους Δήμους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.                                                                                                           
Αν πράγματι ενδιαφέρει τη δημοτική αρχή η εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να αναζητήσει δυνατότητες χρηματοδότησης, που υπάρχουν, ώστε να το επιτύχει.                                                                                                                       
Αν ενδιαφέρεται μπορεί επίσης να ρωτήσει Ερευνητικά Ιδρύματα και Πανεπιστήμια για το πώς μπορεί να το επιτύχει .                                                                                                                                                                                                    
Η Δημοτική αρχή οφείλει η διαδικασία που θα ακολουθήσει να σεβαστεί απαρέγκλιτα τους νόμους, τη νοημοσύνη όλων μας και πάνω από όλα το όφελος των πολλών.                                                                                      
Και επειδή η υπόθεση αυτή φωνάζει από μακριά ότι πρόκειται για «έξυπνες συνεννοήσεις» προεκλογικού χαρακτήρα δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε στον συγκεκριμένο παγκόσμια πρωτοτυπία για το πώς έχει καταλάβει την νομιμότητα μετά από τόσες τετραετίες στη διοίκηση. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ
Δυστυχώς για τους νεότευκτους του ΣΥΡΙΖΑ , όσο πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν εντυπώσεις, πίσω από κάθε δράση του Δήμου, βλέπουν διαπλοκές και συμφέροντα.
Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ σε αγαστή συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, προσπαθώντας να βρει τρόπο εξοικονόμησης ενέργειας και δεδομένου ότι, από τα περισσότερα έσοδα της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. επωφελείται η Δ.Ε.Η (λόγω λειτουργίας αντλιοστασίων, βιολογικών μονάδων,μονάδων αφαλάτωσης κ.α.) έβγαλε ανακοίνωση στο πλαίσιο της διαβούλευσης, για να κατατεθούν προτάσεις επ’ αυτού. Βάσει αυτών των προτάσεων και κατόπιν αξιολόγησης,  ΔΕΥΑΧ και Τεχνική Υπηρεσία, θα καταλήξουν αν είναι εφικτό σαν πρόγραμμα και αν όντως θα επιφέρει οικονομικό όφελος.
Αντί λοιπόν να επικροτηθεί μια τέτοια ενέργεια, επειδή είναι προεκλογική περίοδος και για λόγους που αφορούν μόνο εσάς, δίνετε άλλη διάσταση σ’αυτές τις ενέργειες της ΔΕΥΑΧ και της ΔΤΥ του Δήμου μας.
Τέλος, επειδή θεωρούμε  τον τίτλο της ανακοίνωσής σας προσβλητικό και επιλήψιμο, παρακαλούμε να τον ανακαλέσετε επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

 

                                                                          Από το γραφείο τύπου