Αρχική Νέα Τοπικά Μισή- μισή αγορά για το Κυριακάτικο άνοιγμα

Μισή- μισή αγορά για το Κυριακάτικο άνοιγμα

24

 
Ανοικτά επιτρέπεται να είναι αυτή την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ κλπ σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 7.00 μ.μ. τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά, με την Απλωταριά να αποτελεί το βαρόμετρο για το πώς θα κινηθούν τα καταστήματα στη Χίο.

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Χίου είχε ταχθεί υπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων 2 Κυριακές το χρόνο, που σημαίνει ότι αυτή την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, στα μέσα του Γενάρη, προτείνει να είναι κλειστά.

Εντούτοις πολλοί αναμένεται να είναι οι καταστηματάρχες που θα ανοίξουν τα καταστήματα, ακολουθώντας τα καταστήματα franchise αλλά και τα σούπερ μάρκετ που θα ανοίξουν, ακολουθώντας τη συνολική πολιτική των εταιρειών.

Με αφισέτες τα καταστήματα που σίγουρα θα ανοίξουν σήμερα Κυριακή, ενημέρωναν το καταναλωτικό κοινό τις προηγούμενες ημέρες για το ωράριο λειτουργίας της Κυριακής, ενώ σε μερικά (λίγα) υπάρχουν και ενημερώσεις για ειδικές προσφορές μόνο για σήμερα Κυριακή.

Η πλειοψηφία πάντως των εμπόρων αλλά και των καταναλωτών μας δήλωσε την αντίθεσή του στο κυριακάτικο άνοιγμα, θέτοντας την παράμετρο που έχει να κάνει με τα χρήματα που διαθέτουν πλέον οι καταναλωτές.

Ειδικά αυτή την περίοδο, μέσα Ιανουαρίου, με το πορτοφόλι να έχει αδειάσει από τις γιορτές και η σύνταξη να έρχεται την παραπάνω εβδομάδα, είναι άγνωστο τι τζίρος θα σημειωθεί.

Ειδικά για το νησί μας το κακό είναι ότι δεν αναμενόταν και κάποιος μεγάλος αριθμός τούρκων επισκεπτών για το σαββατοκύριακο, που θα ήταν σίγουρα θετικό να έβρισκαν ανοικτή την αγορά.