Αρχική Νέα Τοπικά Κόπηκε η Προγραμματική Σύμβαση του Δήμου με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΑΚΜΗ, πέρασε σε...

Κόπηκε η Προγραμματική Σύμβαση του Δήμου με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΑΚΜΗ, πέρασε σε Λιμενικό Ταμείο από το Δήμαρχο

22

 Μπορεί να αποσύρθηκε το θέμα της Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Χίου με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) ΑΚΜΗ, στο δημοτικό συμβούλιο της 20ης Ιανουαρίου, προχώρησαν όμως σε δύο άλλους οργανισμούς που κύριο λόγο έχει ο Δήμος.

Ούτε όμως από τη ΔΕΥΑΧ που υπέγραψε σύμβαση λίγο μετά τα Χριστούγεννα, ούτε από το Λιμενικό Ταμείο μόλις την επομένη του Δημοτικού Συμβουλίου δεν κρίθηκε απαραίτητο να ενημερωθούν οι πολίτες για το τι ακριβώς έργο θα πραγματοποιηθεί.

Σε ότι αφορά το Δήμο Χίου η Προγραμματική Σύμβαση ύψους 80.000 ΕΥΡΩ από πλευράς Δήμου αποσύρθηκε γιατί δεν ήταν εξειδικευμένη, κατά το Δήμαρχο Χίου, παρόλο που η εισήγηση είχε θεωρηθεί πλήρης κατά την εισαγωγή του ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού ποτέ ο Πρόεδρος του Σώματος δεν ανέφερε ότι είχε ζητήσει ή περίμενε επιπλέον στοιχεία.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης (στο VIDEO η σχετική συζήτηση) ο Πρόεδρος Στέλιος Καμπούρης δεν έδωσε το λόγο στον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Αλέκο Γαϊτάνο αφού το θέμα δεν θα συζητιόταν επί της ουσίας.


Δεν μπορούσε να πράξει όμως το ίδιο και στους εκπροσώπους των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης που ήθελαν να σχολιάσουν την ψήφο τους υπέρ της απόσυρσης.

Ετσι από τον εκπρόσωπο της Νέας Αντίληψης Σταύρο Μιχαηλίδη έγινε γνωστό ότι δυο μέρες μετά τα Χριστούγεννα του 2013 το ΔΣ της ΔΕΥΑΧ ψήφισε προγραμματική σύμβαση με τη συγκεκριμένη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ύψους 150.000 ΕΥΡΩ.

Σύμφωνα δε με δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ, το οποίο επικαλείται σε ανακοίνωσή της η ΛΑΣ την επομένη του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ο Δήμαρχος απέσυρε την εισήγησή του (με το αιτιολογικό ότι χρειάζεται περαιτέρω εξειδίκευση) έρχεται ως πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου και υπογράφει Προγραμματική Σύμβαση ύψους 100.000 ΕΥΡΩ όπου προβλέπονται και προσλήψεις 8 εργαζομένων.


Εντύπωση προκαλεί πάντως η στάση της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.  ΑΚΜΗ, που ενώ το ίδιο βράδυ της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου εξέδωσε δελτίο τύπου (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ), δεν έκρινε αναγκαίο να ενημερώσει και για τις άλλες δύο προγραμματικές συμβάσεις, έτσι ώστε να γνωρίζουν και οι πολίτες τι ακριβώς θα προσφέρει με τις δύο συμβάσεις συνολικού ύψους 250.000 ΕΥΡΩ.


Στο δελτίο τύπου σημειώνει ότι «η Δημοτική Αρχή Χίου δεν άντεξε στις πιέσεις των εξασφαλισμένων δημοσίων υπαλλήλων συνδικαλιστών και κάποιων δικών της ΣυμβούλωνΑντιδημάρχων που κινήθηκαν στη λογική και μόνο της ικανοποίησης δικών τους ιδιοτελών εξυπηρετήσεων, που φυσικά δεν τους επιτράπηκαν. Αυτοί, λοιπόν, μέσω της παραπληροφόρησης, πέτυχαν να αναβληθεί η συζήτηση» και χαρακτηρίζοντας «ότι όσα είπε ο Δήμαρχός Χίου, Π. Λαμπρινούδης περί εξειδίκευσης της προγραμματικής σύμβασης είναι ανεδαφικά και δεν βρίσκουν κανένα έρεισμα».


(Άποψη πάντως που δεν τη συμμερίζεται ο Αντιδήμαρχος Χίου Παντελής Στεφάνου που έγραψε στο χώρο του στο facebook:


Η ενημέρωση για τις προβλεπόμενες δράσεις θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να μην υπάρχουν λανθασμένες εντυπώσεις για το έργο των ΚΟΙΝΣΕΠ, αλλά και να εξηγηθούν και οι λόγοι για τον οποίο κάνουν λάθος οι συνδικαλιστές από Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, Εργατικό Κέντρο και Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ που κατήγγειλαν την προγραμματική σύμβαση με το Δήμο.


Και όχι να γίνεται αναφορά κατά το πρώτο δελτίο τύπου της ΑΚΜΗΣ η κάλυψη μιας συνέντευξης τύπου ως συκοφαντικό δημοσίευμα…
(ΔΕΙΤΕ ΔΕΛΤΙΟ Τ
YΠΟΥ).