Αρχική Νέα Τοπικά Νευρολογικό Τμήμα στην Κλινική ΕΛΕΥΘΩ

Νευρολογικό Τμήμα στην Κλινική ΕΛΕΥΘΩ

74

 Αγαπητοί Συνεργάτες,

Η νέα χρονιά ελπίζω να φέρει την υγεία, την αισιοδοξία, τη δύναμη και την ενέργεια που όλοι χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε τον αγώνα που ο καθένας μας δίνει με αξιοπρέπεια και  με το χαρακτηριστικό ελληνικό πείσμα.
Για μας στην Πολυκλινική Ελευθώ, σημαίνει περισσότερη προσπάθεια σε μια εποχή που το Δημόσιο Σύστημα Υγείας δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και στις ανάγκες των συμπολιτών μας. Τη δική μας συμμετοχή στην 30χρονη πορεία στον τομέα Υγείας, χαρακτήριζε ,ο σεβασμός στον ασθενή, η συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας, η σύμπραξη  των δύο φορέων υγείας όπου αυτό είναι εφικτό, η ευρύτερη συνεργασία στο Β. Αιγαίο, ακόμα και με την άλλη άκρη του Ατλαντικού (Harvard Medical School). Πρακτικές που έχουν σαν γνώμονα την επιστημονική αρτιότητα, την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας,  την εμπιστοσύνη των ασθενών.
Πολύτιμοι συνοδοιπόροι και συνεργάτες σ αυτή την προσπάθεια, υπήρξαν τα ντόπια και ευρύτερα ραδιοτηλεοπτικά, έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ και γι αυτό σας ευχαριστούμε θερμά.
Σας ανακοινώνουμε λοιπόν με χαρά και καμάρι το ξεκίνημα ενός νέου τμήματος, κι ελπίζουμε ότι με τη συμμετοχή σας στην ενημέρωση του κοινού, θα γνωστοποιηθεί ένα πολύτιμο εργαλείο υγείας το οποίο θα προσφέρει θεραπεία και αποκατάσταση στους πάσχοντες.

Με τιμή
Γ.Αργυρούδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της περαιτέρω στελέχωσης της Πολυκλινικής ΕΛΕΥΘΩ με νέους ιατρούς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τον μήνα Ιανουάριο ξεκινάμε συνεργασία στον τομέα Νευρολογίας – Νευροφυσιολογίας με την ιατρική εταιρία BRAINSENSE  του Ιατρού Νευρολόγου  Χρήστου Μπαλτογιάννη.

Γενικό Νευρολογικό Ιατρείο

Στο κέντρο μας θα λειτουργήσει Γενικό Νευρολογικό Ιατρείο που θα καλύπτει παθήσεις που αφορούν στο Κεντρικό και Περιφερικό Νευρικό Σύστημα όπως : Αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, Λιποθυμικές κρίσεις, Επιληψία, Σκλήρυνση κατά πλάκας, Νευροπάθειες, Πολυνευροπάθειες, Μυοπάθειες, Μυϊκές ατροφίες, Αυχενικό σύνδρομο, Ημικρανίες, Πονοκεφάλους, Εμβοές ώτων, Διαταραχές κινητικότητας  (Νόσος Πάρκινσον, Τρόμος, Δυστονίες, Σπασμοί, Παραλύσεις) , Διαταραχές ισορροπίας (Ίλιγγος, Αστάθεια βάδισης), Διαταραχές όρασης  (διπλωπίες), Διαταραχές αισθητικότητας  καθώς και ειδικά ιατρεία.

 Ειδικό Ιατρείο Επιληψίας

Επίσης σε συνεργασία με το τμήμα διερεύνησης και χειρουργικής της επιληψίας της κλινικής ΙΑΣΩ General θα λειτουργεί Ειδικό Ιατρείο Διερεύνησης της Επιληψίας. Έτσι δίνεται η δυνατότητα πλέον να εκτελείται το μεγαλύτερο μέρος του αρχικού ελέγχου διερεύνησης στη Χίο.

 Εργαστήριο Νευροφυσιολογίας

Το Εργαστήριο Νευροφυσιολογίας θα εκτελεί εξετάσεις όπως Video Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα με χαρτογράφηση Εγκεφάλου 24ωρη Τηλεμετρική Καταγραφή, Ηλεκτρομυογράφημα πρόσωπου – άκρων, Ηλεκτρονευρογράφημα, Προκλητά Δυναμικά εγκεφαλικού στελέχους.

 Εξοπλισμός

Χρησιμοποιείται τελευταίου τύπου εξοπλισμός με δυνατότητα διατήρησης πλήρους αρχείου αποτελεσμάτων που αποτελείται από VideoΕγκεφαλογράφο 32 καναλιών με δυνατότητα μεγάλων καταγραφών και διεγχειρητικών καταγραφών.

Ηλεκτρομυογράφο με λογιστικό εκτέλεσης προκλητών δυναμικών.

 Λειτουργία Ιατρείου & Εργαστηρίου

Το ιατρείο- εργαστήριο θα λειτουργούν 1 έως 2 φορές τον μήνα με ραντεβού τα οποία κλείνονται στην γραμματεία της Κλινικής στα τηλέφωνα 2271029777-2271029888-2271043888.