Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Εορτασμός 50 χρόνων Γυμνασίου Βολισσού & μνημόσυνο των Τριών Ιεραρχών

Εορτασμός 50 χρόνων Γυμνασίου Βολισσού & μνημόσυνο των Τριών Ιεραρχών

27

      Εκδηλώσεις για το γιορτασμό των 50 χρόνων ανεξάρτητης λειτουργίας του σχολείου της Βολισσού, πραγματοποιούνται παραμονή και ανήμερα των Τριών Ιεραρχών από το Γυμνάσιο  με Λυκειακές Τάξεις Βολισσού «Μιχ. Παπαμαύρος».
Συγκεκριμένα με τη συμμετοχή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου, την αναβίωση του παλιού εθίμου μεταφοράς της εικόνας των Τριών Ιεραρχών, συνοδεία της Φιλαρμονικής της 96 ΑΔΤΕ, και την τέλεση μνημοσύνου για τους κεκοιμημένους εκπαιδευτικούς, μαθητές, δωρητές και ευεργέτες του σχολείου, το Γυμνάσιο  με Λυκειακές Τάξεις Βολισσού «Μιχ. Παπαμαύρος» θα ξεκινήσει τις εκδηλώσεις για το γιορτασμό των 50 χρόνων ανεξάρτητης λειτουργίας του σχολείου. 

    To Γυμνάσιο Βολισσού ιδρύθηκε ως ανεξάρτητο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το 1964 και λειτουργεί ανελλιπώς από τότε, άλλοτε με τη μορφή του εξαταξίου Γυμνασίου, άλλοτε με τη μορφή ξεχωριστού Γυμνασίου και Λυκείου και τα τελευταία χρόνια με τη μορφή του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις. Προηγουμένως (1956-1964) είχε λειτουργήσει ως Παράρτημα του Γυμνασίου Αρρένων Χίου και παλιότερα  ως Ελληνικό Σχολείο Βολισσού (1915-1917) και ως Ημιγυμνάσιο Βολισσού (1917-1937).

     
Με τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, που αποτελούν τους προστάτες Αγίους της Παιδείας θα ξεκινήσουν οι επετειακές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

16.45: Αναβίωση του παλιού εθίμου μεταφοράς της Εικόνας των Τριών Ιεραρχών από το Σχολείο στην Εκκλησία (πρόκειται για αντίγραφο της εικόνας των Τριών Ιεραρχών, έργο του Βολισσιανού αγιογράφου Μιχ. Αναγνώστη Οικονόμου, με χρονολογία 1898), με πομπή στην οποία θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος. Συμμετέχει η Φιλαρμονική της 96 ΑΔΤΕ.

17.00: Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού Βολισσού και στη συνέχεια κοπή της πίττας του Συλλόγου Γονέων.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2014

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον παραπάνω Ιερό Ναό θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών, μαθητών και ευεργετών του σχολείου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ).

   Στη διάρκεια του 2014 προγραμματίζονται και άλλες εκδηλώσεις όπως έκδοση λευκώματος, δημιουργία DVD, θεατρική παράσταση, έκθεση καλλιτεχνικής δημιουργίας παλιότερων και νεότερων μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου κ.α.

   Για την επιτυχία των εκδηλώσεων είναι απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή όσων έχουν θητεύσει με οποιαδήποτε ιδιότητα σ αυτό το σχολείο.  

                                            

                                                                                           Ο Διευθυντής                                                                  

 

                                                                                         Σωτ. Παραδείσης