Αρχική Νέα Τοπικά Μέσω των συσσιτίων της Μητρόπολης σιτίζονται οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού!-...

Μέσω των συσσιτίων της Μητρόπολης σιτίζονται οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού!- αναφορά Κ. Τριαντάφυλλου

24

 “Στη σχολή μας προσφέρονται αυτή τη στιγμή γεύματα για τους σπουδαστές του οικοτροφείου από την Ιερά Μητρόπολη Χίου ως προσωρινή λύση”, λέει ο Σύλλογος Σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Χίου σε έγγραφο προς τον υπουργό Ναυτιλίας με αίτημα να ληφθεί μέριμνα για τη σίτισή τους, όπως και στα άλλα ΑΕΙ & ΤΕΙ της χώρας.
Παράλληλα θέτουν θέμα ισχύς φοιτητικού εισιτηρίου αλλά και έκδοσης πιστοποιητικού εξάσκησης στον προσομειωτή μηχανοστασίου, από την ώρα που υπάρχει μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας στη Σχολή και το διδάσκονται.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΕΝ.

Τα θέματα που θέτουν οι σπουδαστές, τα έφερε στην επικαιρότητα με σχετική αναφορά στον υπουργό Ναυτιλίας ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος που στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Αναφορά

προς

τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

Θέμα: Προβλήματα σπουδαστών ΑΕΝ

Οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού αποτελούν εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό τη στελέχωση του Εμπορικού Ναυτικού με άρτια εκπαιδευμένους και καταρτισμένους αξιωματικούς γέφυρας και μηχανής.

Η ποιότητα του στελεχιακού δυναμικού της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας είναι παγκοσμίως, αναγνωρισμένη, όπως και η ίδια η διαχρονική προσφορά της ναυτιλίας στην ανάπτυξη της χώρας μας.

Παρά ταύτα, οι σπουδαστές των ΑΕΝ αντιμετωπίζουν προβλήματα, τα οποία δεν αντιμετωπίζουν οι υπόλοιποι φοιτητές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα κυριότερα συνοψίζονται στην επισυναπτόμενη επιστολή του Συλλόγου Σπουδαστών της ΑΕΝ Μ. Χίου, τα οποία, όμως, αφορούν το σύνολο των ΑΕΝ και έχουν να κάνουν, κυρίως, με τη σίτιση και το γεγονός ότι δεν δικαιούνται φοιτητικού εισιτηρίου στις μετακινήσεις τους.

Στο πλαίσιο της ισότιμης στάσης της Πολιτείας απέναντι σε όλους τους φοιτητές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η εξέταση των αιτημάτων των σπουδαστών των ΑΕΝ κρίνεται επιβεβλημένη.

 

20 Ιανουαρίου 2014

Ο αναφέρων βουλευτής

 

Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος