Αρχική Νέα Τοπικά Πρόγραμμα απεξάρτησης από το κάπνισμα μέσω ψυχοδράματος

Πρόγραμμα απεξάρτησης από το κάπνισμα μέσω ψυχοδράματος

29

Σε περίπτωση ενδιαφέροντος μπορεί να λειτουργήσει και στη Χίο, σημείωνε στο συνοδευτικό του παρακάτω ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ο Γιώργος Κεβόπουλος, προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου.
Τι είναι λοιπόν το ΆερτοΝ;
“είναι το μοναδικό πρόγραμμα απεξάρτησης από το κάπνισμα μέσω του ψυχοδράματος. Πρόκειται για ένα καινοτόμο, σύντομης διάρκειας πρόγραμμα με μικρό κόστος συμμετοχής. Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια καπνιστές, που επιθυμούν να απελευθερωθούν από την εξαρτητική λειτουργία του καπνίσματος.

Η φιλοσοφία του προγράμματος στηρίζεται στην ανάδυση της επιθυμίας για αλλαγή και όχι στην εφαρμογή μεθόδων απαγόρευσης και εκφοβισμού.

Το ψυχόδραμα είναι μια ομαδική βιωματική θεραπευτική προσέγγιση. Χρησιμοποιείται ευρέως σε προγράμματα απεξάρτησης από ουσίες, με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Μέσα από τη δράση και το παιχνίδι, τα μέλη θα διερευνήσουν το ρόλο του καπνίσματος στη ζωή και τις σχέσεις τους και θα ενδυναμώσουν το κίνητρό τους ώστε να κερδίσουν τη μάχη για την απεξάρτηση.

Το έμψυχο δυναμικό του Άερτον αποτελείται από ψυχολόγους με επιστημονικά υπεύθυνο τον ψυχολόγο-ψυχοδραματιστή Κεβόπουλο Σταύρο με πολυετή εμπειρία στην απεξάρτηση.

Η εξαρτητική λειτουργία του καπνίσματος απαιτεί ένα καλά δομημένο πρόγραμμα απεξάρτησης όπως είναι το ΆερτοΝ και όχι απλά τεχνικές διακοπής καπνίσματος που οδηγούν συχνά σε υποτροπή.

Η βιωματική εμπειρία του καπνιστή μέσω του ψυχοδραματικού παιχνιδιού, του παρέχει το απαραίτητο σθένος και τον θωρακίζει έναντι της μακρόχρονης εξάρτησης του, με αποτέλεσμα να οδηγείται με υπερηφάνεια στην απεξάρτηση.

Το τηλέφωνο επικοινώνίας είναι το 210 7229567 και το email Aerton4@yahoo.com.