Αρχική Νέα Τοπικά Το παράδειγμα του Ιωάννη Χρυσόστομου- ο Μητροπολίτης Χίου στην πίτα του Συλλόγου...

Το παράδειγμα του Ιωάννη Χρυσόστομου- ο Μητροπολίτης Χίου στην πίτα του Συλλόγου Γονέων 2ου Λυκείου

6


 Παραμονή της Ανακομιδής λειψάνων του Ιωάννη Χρυσοστόμου, συνέπεσε να κόβεται η πίτα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Ενιαίου Λυκείου Χίου με προσκεκλημένο το Μητροπολίτη Χίου και ο σεβασμιότατος κ. Μάρκος βρήκε την ευκαιρία να απευθυνθεί στους μαθητές μέσα από την προσωπική ιστορία του Ιωάννη Χρυσοστόμου (VIDEO).

Γεννημένος μεταξύ 344-354 στην Αντιόχεια πέθανε εκδιωγμένος από την αυτοκρατορική αυλή το 407, λόγω του αυστηρού ελέγχου που της ασκούσε

Ο αυστηρός έλεγχος στην Αυτοκράτειρα Ευδοξία, η οποία παρανόμως οικειοποιήθηκε το χωράφι μιας φτωχής χήρας  είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην εξορία, ανέφερε ο Σεβασμιότατος περιγράφοντας και την επιστροφή των λειψάνων του Αγίου που όταν το καράβι ναυάγησε τα οστά βρέθηκαν στο χωράφι της χήρας δίνοντας έτσι θείο σημάδι για το δίκαιο.

«Σήμερα ζει η πατρίδα μας μια δοκιμασία. Σήμερα οι ισχυροί αισθανόμαστε να αδικούν τους αδύνατους. Να έχουμε τις ελπίδα μας στο Θεό και όπως μας εδίδαξε η ιστορία που ανέφερα ο Θεός δεν πρόκειται να αφήσει να επικρατήσει αυτή η αδικία.

Και αν αυτό φαίνεται προς το παρόν ο Θεός θα δώσει το μήνυμά του και θα αποκαταστήσει αυτή την αδικία, όπως έκανε και με την αδικία της φτωχής χήρας απέναντι στην πανίσχυρη Αυτοκράτειρα.

Να έχετε τις ελπίδες σας στο Θεό»!, κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι στην κοπή της πίτας παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Κώστας Γανιάρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στέλιος Καμπούρης, ο Αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Νίκος Νύκτας και ο πρόεδρος των Επιτροπών Παιδείας Μικές Γαννάρας, ενώ για την κοπή της πίτας προσκλήθηκε και ο διευθυντής του σχολείου κ. Δημητράκης.