Αρχική Νέα Τοπικά Αναφορά ΛΑΣ στην Επίτροπο Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις ΚΟΙΝΣΕΠ- κοινοποίησε σε Εισαγγελέα...

Αναφορά ΛΑΣ στην Επίτροπο Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις ΚΟΙΝΣΕΠ- κοινοποίησε σε Εισαγγελέα Χίου και Ρακιντζή

8

“Το τελευταίο διάστημα έχει πάρει  διαστάσεις επιδημίας ,είτε ο Δήμος είτε τα νομικά του πρόσωπα, ΔΗΚΕΧ, Νομικό πρόσωπο  Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Κοιν. Αλληλεγγύης, Λιμενικό Ταμείο, ΔΕΥΑΝΧ, να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις  με τις αποκαλούμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις»”, σημειώνει σε αναφορά προς την Επίτροπο Ελεγκτικού Συνεδρίου η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Χίου.

Παράλληλα το έγγραφο κοινοποιείται στην Εισαγγελέα Χίου, το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.
Αναλυτικά αναφέρεται σε αυτήν:
 

                                                                                                Χίος 24 Ιανουαρίου 2014

Κυρία  Πρόεδρε,

 Το τελευταίο διάστημα έχει πάρει  διαστάσεις επιδημίας ,είτε ο Δήμος είτε τα νομικά του πρόσωπα, ΔΗΚΕΧ, Νομικό πρόσωπο  Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Κοιν. Αλληλεγγύης, Λιμενικό Ταμείο, ΔΕΥΑΝΧ, να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις  με τις αποκαλούμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις».

Το είδος των συμβάσεων και το περιεχόμενό του ς παραπέμπουν  φωτογραφικά  σε εξυπηρέτηση  ιδιοτελών  συμφερόντων  σε πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα -τρεις συμβάσεις  αφορούν  στην ίδια ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.- και αμέσως  και σαφώς καταργούν  κάθε αξιοκρατία  στις προσλήψεις , αφού γίνονται  από τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και όχι  με διαδικασίες και όρους ΑΣΕΠ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε  ότι η Προγραμματική σύμβαση  που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο προέβλεπε  80.000€  συμμετοχή  του Δήμου  και 114,60 € του ετέρου συμβαλλόμενου, ασχέτως αν μετά την κατακραυγή αποσύρθηκε.

Όλη αυτή η κατάσταση μπροστά και στην προεκλογική  περίοδο είναι σκανδαλώδης , παραπέμπει  σε πολιτική διαπλοκή  και ζημιώνει κατάφορα τον χιώτικο λαό  από τη στιγμή  που το δημόσιο χρήμα σπαταλιέται  σε αντικείμενα  που καλύπτονται από τον Δήμο  και τις υπηρεσίες του, ενώ πρόκειται  για χρήματα που  μαζεύονται με τον ιδρώτα  και αίμα του λαού μας.

 Σας καταγγέλλουμε  αυτή την κατάσταση , ζητάμε  να πράξετε τα δέοντα , ώστε να επιστραφούν πίσω αυτές οι συμβάσεις  και σας ζητάμε να περιφρουρήσετε  τα συμφέροντα ενός λαού που χειμάζεται  για να στήνουν πανηγύρια  στο σβέρκο του Δημοτική Αρχή και κύκλος ιδιωτών. Άλλωστε  αυτό θεωρούμε είναι και  το καθήκον σας.

 Με εκτίμηση

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

 

Μάρκος Σκούφαλος         ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Κλεάνθη Κωστάλα

Στέλλα Αμπαζή

Σταύρος Βαρβάκης