Αρχική Νέα Τοπικά Καθάρισμα μονοπατιών και σελίδα εθελοντών, υπό το Δήμο Χίου

Καθάρισμα μονοπατιών και σελίδα εθελοντών, υπό το Δήμο Χίου

7


Με κοινές δράσεις προχωρούν οι εθελοντικές ομάδες του νησιού, σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Χίου μετά την έντονη αντίδρασή τους στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με ΜΚΟ των Αθηνών που θα ερχόταν να καθαρίσει μονοπάτια στην Κλειδού.
Σύμφωνα με το ακόλουθο δελτίο τύπου θα λειτουργήσει άμεσα και σχετική ιστοσελίδα για τον εθελοντισμό στο νησί.
Συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου σημειώνεται ότι:
“… τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τις εθελοντικές ομάδες, που δραστηριοποιούνται στο νησί μας, προκειμένου να καθορισθούν οι κοινές δράσεις των ομάδων για το 2014.

Στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τις περισσότερες ομάδες, συζητήθηκαν οι δράσεις, που προγραμματίζει η κάθε ομάδα για τη νέα χρονιά, οι οποίες – σε γενικές γραμμές – αφορούν εκδηλώσεις για ενημέρωση παιδιών και πολιτών, καθαρισμούς αγροτικών δρόμων, καθαρισμούς παραλιών, βάρδιες σε πυροφυλάκια, δενδροφυτεύσεις και φυσικά την άμεση συνδρομή τους σε κάθε έκτακτο περιστατικό.

Οι δράσεις που αποφασίσθηκαν – πάντοτε σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού – στην εν λόγω συνάντηση, είναι η άμεση λειτουργία ιστοσελίδας – site – για τον εθελοντισμό στη Χίο, με αναλυτικά στοιχεία για την κάθε ομάδα.

Επίσης προγραμματίζονται καθαρισμοί σε αγροτικούς δρόμους και δασικές εκτάσεις σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία,  μάλιστα την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 – η Χίος θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα “Lets do it Greece” – μέσα από το οποίο θα υλοποιηθούν από όλες τις ομάδες δράσεις καθαρισμών σε όλο το νησί, αλλά και ενημέρωσης των πολιτών για την ιδέα του εθελοντισμού (κήρυκες του εθελοντισμού).

Τέλος αποφασίσθηκε η συνεργασία των ομάδων με τον Γιώργο Χαλάτση, για συγκεκριμένους  καθαρισμούς φυσικών διαδρομών – παλιών δρόμων και μονοπατιών – σε μια προσπάθεια ανάδειξης και αξιοποίησης του φυσικού πλούτου και των πολιτιστικών στοιχείων του νησιού μας.

Είναι σημαντική, βεβαίως, η στήριξη των πολιτών στο έργο και τις δράσεις των εθελοντικών ομάδων, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

Με την ευκαιρία να υπενθυμίσω – ακόμα μια φορά – τη σημαντική και καθοριστική συμβολή των εθελοντικών ομάδων στην καταστροφική πυρκαγιά του 2012, αλλά και την άμεση ανταπόκρισή τους σε κάθε κάλεσμα για έκτακτα συμβάντα και να τους ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία, που έχουμε.”