Αρχική Νέα Τοπικά Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: μηνυτήρια αναφορά για το πλαφόν στη συνταγογράφηση

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: μηνυτήρια αναφορά για το πλαφόν στη συνταγογράφηση

7

 
Όλοι οι γιατροί να συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης, 6 Φεβρουαρίου, καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου τα μέλη του, στα πλαίσια της πανιατρικής απεργίας που έχει προκηρύξει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και όλοι οι φορείς υγείας.
Την ημέρα αυτή, 6η Φεβρουαρίου, ψηφίζεται το νομοσχέδιο στη Βουλή και αν περάσει “βάζει ταφόπλακα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας’ σημειώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου.
Παράλληλα ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου στις 11.30 π.μ. στο χώρο του Ιστορικού Ιατρικού Μουσείου Χίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν ενεργά στην Πανυγειονομική απεργία της 6ης Φεβρουαρίου, την ημέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή για το “ανθρωποκτόνο” νομοσχέδιο για την ΠΦΥ και στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει στο Υπουργείο Υγείας με πορεία προς τη Βουλή.

 Οι κοινωνικοί φορείς θα πρέπει να ενώσουν τις φωνές μαζί με τους Υγειονομικούς φορείς, την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, για να τονίσουμε όλοι μαζί, ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, που πρέπει όλοι να τιμούμε και να υπερασπιζόμαστε.

 Από την πλευρά του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, καταθέσαμε τις απόψεις μας στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τονίσαμε ότι το Νομοσχέδιο που προωθείται,διαλύει κυριολεκτικά την πρωτοβάθμια φροντίδα και ζητήσαμε να αποσυρθεί και, μετά από συζήτηση με όλα τα κόμματα και φορείς, να εισαχθεί νέο, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και θα γίνει αποδεκτό από τα μέλη της κοινωνίας μας.

Σε κάθε περίπτωση, η ύπαρξη μεταβατικού σταδίου είναι απαραίτητη για την ομαλή πορεία της περίθαλψης και τις εργασιακές σχέσεις των ιατρών.

Απολύσεις, διαθεσιμότητες, κινητικότητες μόνο δεινά θα επιφέρουν τη σημερινή εποχή της κρίσης. Είναι αδιανόητο, μάλιστα, μέσα στη καρδιά του χειμώνα να κλείσουν έστω και για λίγο, δομές, επιφέροντας απρόβλεπτες συνέπειες για τον πληθυσμό.

Ακόμη περισσότερο, η Νησιωτική και Ακριτική Ελλάδα θα πρέπει να εξαιρεθεί από κάθε διαδικασία, για να μην αντιμετωπίσει σε εντονότερο βαθμό τα δεινά αυτής της πολιτικής.

 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.