Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΣΥΡΙΖΑ: Να καταργηθεί ο «κουκουλονόμος!

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταργηθεί ο «κουκουλονόμος!

22

 Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τη διάλυση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης  στο Σύνταγμα την  1/2/2014


 Πριν από μερικές μέρες, η Αστυνομία άφηνε ανενόχλητους 100 περίπου νεοναζί, που βεβήλωσαν το μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και επιτέθηκαν στο στέκι Ρεσάλτο, διακινδυνεύοντας το σοβαρό τραυματισμό περιοίκων και ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο χώρο. Το περασμένο Σάββατο, αντίθετα, η ίδια εφάρμοσε το δόγμα της μηδενικής ανοχής. Διέλυσε βίαια, όσο και αναίτια, όπως μαρτυρά το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, αίροντας την ίδια στιγμή στην πράξη την απαγόρευση της πορείας των νεοναζί, που πραγματοποιήθηκε κανονικά μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά.


 Ο τραυματισμός του πολιτικού πρόσφυγα Σελτσούκ Γκονκούρ, η μετατροπή του σταθμού του μετρό στο Μοναστηράκι σε πεδίο μάχης, η σύλληψη 14 διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων και δύο ανηλίκων, αλλά και το σκηνικό αστυνομοκρατίας που έστησε η ΟΠΚΕ στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, όπου νοσηλευόταν ο Γκονκούρ, είναι ο απολογισμός μιας ακόμα επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ, ενδεικτικής της αντίληψης περί νομιμότητας  που χαρακτηρίζει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.


 Η δίωξη του Σελτσούκ Γκονκούρ με βάση τον “κουκουλονόμο”, κι ενώ στο σχετικό βίντεο φαίνεται ότι ο ίδιος δεν έχει καλυμμένα χαρακτηριστικά, αποτελεί αντιπερισπασμό για τον ξυλοδαρμο του. Ταυτόχρονα, αποδεικνύει ότι ο νόμος αυτός αποτελεί εφαλτήριο εκδικητικών διώξεων σε βάρος αγωνιστών και για το λόγο αυτό πρέπει να καταργηθεί.