Αρχική Νέα Τοπικά Ελεύθερος μετά το Αυτόφωρο ο Μ. Σκούφαλος λόγω μήνυσης από εκπρόσωπο της...

Ελεύθερος μετά το Αυτόφωρο ο Μ. Σκούφαλος λόγω μήνυσης από εκπρόσωπο της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ- Πολιτική καταδίκη από το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

23

 
Πρωτόγνωρη είναι για τα τοπικά δρώμενα αλλά και για την τοπική αυτοδιοίκηση η πορεία που έχει πάρει το θέμα των συμβάσεων της Δημοτικής Αρχής, αλλά και άλλων οργανισμών που έχουν άμεση σχέση με το Δήμο, με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΑΚΜΗ».

Ο υπεύθυνος της εταιρείας υπέβαλλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και δημοτικό σύμβουλο Μάρκο Σκούφαλο σχετικά με ανακοίνωση της παράταξης.

Στην ενημέρωση που είχε για την μήνυση ο κ. Σκούφαλος πεζή πήγε από το σχολείο που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, συνοδεία της δικηγόρου του και στελεχών του ΚΚΕ.

Λίγο αργότερα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία για να αφεθεί ελεύθερος και ενώ ήταν σε εξέλιξη η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που έκανε θα ειδοποιηθεί σχετικά με την απόφαση της Εισαγγελέως και για το αν οριστεί δικάσιμος.


Στην είδηση του αυτόφωρου για το Μάρκο Σκούφαλο συγκεντρώθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου αρκετοί συνδικαλιστές, εκπρόσωποι φορέων, στελέχη του ΚΚΕ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παραβρέθηκε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Στέλιος Καμπούρης κατανοώντας την πολιτική διάσταση του θέματος και σε συνεχή επικοινωνία με το Δήμαρχο Χίου που για υπηρεσιακούς λόγους βρίσκεται στις Βρυξέλλες, προχώρησε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ξεκίνησε περί τις 4.00 μ.μ..

Τελικά μετά τις τοποθετήσεις και εκπροσώπων φορέων, το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα καταδίκασε τη δικαστική εμπλοκή του επικεφαλής της ΛΑ.Σ., ενώ θα ζητηθεί από τα  διοικητικά συμβούλια ΔΗΚΕΧ, Νομικού Προσώπου, Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου και ΔΕΥΑΝ Χίου να επανεξετάσουν τις αποφάσεις τους.

Πάντως το θέμα αναμένεται να συζητηθεί επί της ουσίας πιθανόν στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου.

Από την πλευρά της ΔΗΚΕΧ πάντως που είχε τακτική συνεδρίαση στις 6.00 μ.μ. αποφασίστηκε να παγώσει προς το παρόν το θέμα με τις ΚΟΙΝΣΕΠ, αν και περιγράφεται από τη διοίκηση σαν «σχέδιο Β» σε περίπτωση που δεν μπορεί να προσληφθεί με άλλο τρόπο προσωπικό για τους παιδικούς σταθμούς.