Αρχική Νέα Τοπικά Παρόν και μέλλον της ρομποτικής χειρουργικής, ΟΜΙΛΙΑ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ

Παρόν και μέλλον της ρομποτικής χειρουργικής, ΟΜΙΛΙΑ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ

13Η Ελληνική Εταιρεία Αγωγής Υγείας οργανώνει το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, στις 8 το βράδυ, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου,  ομιλία  με θέμα:
 «Παρόν και μέλλον της ρομποτικής χειρουργικής», με ομιλητή τον Δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, τον πρωτοπόρο χειρουργό, που εισήγαγε τη Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική στη χώρα μας.


Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής Νοτιοανατολικής Ευρώπης, θα παρουσιάσει το εικοσαετές έργο της επιστημονικής ομάδας του και τις διεθνείς διακρίσεις, που τον έχουν αναγάγει σε έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες ιατρούς της εποχής μας.


Σημαντικότεροι σταθμοί της πορείας του Δρ. Κωνσταντινίδη είναι η έναρξη της λαπαροσκόπησης το 1992 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, η χειρουργική εφαρμογή των πρώτων λέιζερ στην Ελλάδα, η χρήση ραδιοσυχνοτήτων, οι πρώτες επεμβάσεις χειρουργικής νοσογόνου παχυσαρκίας και η χρήση των πρώτων χειρουργικών ρομπότ (από τον Αίσωπο το έτος 2000 έως το Da Vinci το 2006 και το μοναδικό Da Vinci Si HD το 2010).  


Παγκόσμια πρωτοπορία του Δρ. Κωνσταντινίδη αποτελεί η εφαρμογή ρομποτικής χειρουργικής μιας τομής (SingleSite Robotic Surgery), στην οποία βασίστηκε η περαιτέρω εξάπλωση του συστήματος σε Ευρώπη και Αμερική.