Αρχική Νέα Αθλητικά Ακαδημία Κοφινά: Διαμαρτυρία για τους αγώνες χωρίς επόπτες

Ακαδημία Κοφινά: Διαμαρτυρία για τους αγώνες χωρίς επόπτες

11

 
Με έκπληξη διαπιστώσαμε το απόγευμα της Τετάρτης 5-2-2014, ότι στους 4 αγώνες του πρωταθλήματος Παίδων, δεν είχαν οριστεί βοηθοί διαιτητή (επόπτες), παρά μόνο διαιτητής και μάλιστα τους δύο από τους αγώνες θα τους σφύριζε συνεχόμενα ο ίδιος διαιτητής. Και μιλάμε για αγώνες με ημίχρονα των 45 λεπτών και με όλους τους κανόνες του ποδοσφαίρου να ισχύουν (offside, κλπ). Όποια δικαιολογία και να επικαλεστούν οι υπεύθυνοι για το θέμα αυτό, δε νομίζουμε ότι είναι ικανή να πείσει ότι τα πρωταθλήματα υποδομών του ποδοσφαίρου μας αντιμετωπίζονται με τη σοβαρότητα που τους αξίζει. Όταν για τα συγκεκριμένα παιχνίδια, περίπου 140 παιδιά και καμμιά τριανταριά ενήλικοι (προπονητές, παράγοντες, γονείς), φεύγουν άρον άρον από το σχολείο,  από τις δουλειές τους, μένουν νηστικά, ακυρώνουν μαθήματα και κουβαλιούνται στο γήπεδο, είναι κρίμα να διαπιστώσουν ότι όλη αυτή η προσπάθεια από κάποιους υποτιμάται.

(Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί σε προηγούμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος Προπαίδων όταν και πάλι δεν είχαν οριστεί βοηθοί. Τότε θεωρήθηκε τυχαίο το γεγονός αλλά ίσως τελικά δεν ήταν και τόσο τυχαίο).

Δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το τι συνέβη με τη διαιτησία στα δύο άλλα παιχνίδια της Τετάρτης, ούτε και αν το παιχνίδι της Πέμπτης θα διεξαχθεί τελικά χωρίς βοηθούς. Στο παιχνίδι που παρακολουθήσαμε (Κλασσικό – Κοφινάς), χρέη βοηθών εκτέλεσαν με τη σύμφωνη γνώμη των ομάδων, δύο φίλαθλοι, ο ένας πρώην διαιτητής και ο άλλος παράγοντας της ΕΠΣ. Ευτυχώς για όλους το παιχνίδι κύλησε ήρεμα και δεν τους έτυχε η δύσκολη φάση η οποία πιθανόν να έφερνε διαμαρτυρίες, παράπονα και φασαρίες. Μάλιστα πολλοί ήταν οι θεατές που μεταξύ σοβαρού και αστείου έλεγαν ότι καλύτερα να γίνονται όλα τα παιχνίδια, ακόμα και των αντρικών ομάδων, με διαιτητές φιλάθλους ή παράγοντες των ομάδων.

Όμως μήπως θα έπρεπε οι ομάδες και η ΕΠΣ να σκεφτούν λίγο σοβαρότερα αυτό το ενδεχόμενο; Και αν όχι για όλα τα παιχνίδια (γεγονός που θα αλάφρωνε τις ομάδες από ένα σημαντικό οικονομικό βάρος – πάνω από 1500 € ετησίως), τουλάχιστον για μία από τις ερχόμενες αγωνιστικές των πρωταθλημάτων Αντρών, ως έμπρακτη διαμαρτυρία για το συγκεκριμένο γεγονός και την άσχημη αντιμετώπιση των μικρών ποδοσφαιριστών; Για σκεφτείτε το…

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΟΦΙΝΑ