Αρχική Νέα Τοπικά Στο αποθεματικό του Δήμου, τα χρήματα για ΚΟΙΝΣΕΠ- απόφαση Οικονομικής Επιτροπής

Στο αποθεματικό του Δήμου, τα χρήματα για ΚΟΙΝΣΕΠ- απόφαση Οικονομικής Επιτροπής

10

Χωρίς χρήματα άφησε τον κωδικό του προϋπολογισμού που προορίζονταν για προγραμματική σύμβαση με ΚΟΙΝΣΕΠ ο Δήμος Χίου, μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να επιστρέψουν οι 70.000 ΕΥΡΩ στο αποθεματικό του Δήμου.
Τη σχετική πρόταση έκανε ο Δήμαρχος Πολύδωρος Λαμπρινούδης σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους, ειδικά μετά τα συμβάντα της περασμένης εβδομάδας και της αυτόφωρης διαδικασίας κατά του Δημοτικού Συμβούλου Μάρκου Σκούφαλου μετά από μήνυση του νομικού εκπροσώπου της ΚΟΙΝΣΕΠ «ΑΚΜΗ».

 Μάλιστα ο κ. Λαμπρινούδης σημείωσε ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν στη συνέχεια προς το Νομικό Πρόσωπο για ενίσχυση του προϋπολογισμού του.

Αρχικά έθεσε θέμα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στου ΟΤΑ νομού Χίου Αλέκος Γαϊτάνος και στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος Μάρκος Σκούφαλος, ώστε τα χρήματα αυτά (όπως και άλλες 130.000 που πρέπει να δώσει ο Δήμος στο Νομικό πρόσωπο) να μην οδηγηθούν σε συμβάσεις με ΚΟΙΝΣΕΠ.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της ΛΑΣ τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η διοίκηση του Νομικού Προσώπου δεν σεβάστηκε την απόφαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου Χίου την ημέρα που ο ίδιος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Καταλαβαίνοντας προφανώς ότι το θέμα μπορεί να προκαλέσει νέες εντάσεις ο Δήμαρχος Π. Λαμπρινούδης τόνισε ότι τα χρήματα θα πάνε στο αποθεματικό και ότι ανάλογα στη συνέχεια θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο υπό ποιον όρο θα δοθούν τα χρήματα στο Νομικό Πρόσωπο.