Αρχική Νέα Τοπικά Δεν ποινικοποιήθηκε ο δημοκρατικός έλεγχος Στο αρχείο η μήνυση εκπροσώπου ΚΟΙΝΣΕΠ...

Δεν ποινικοποιήθηκε ο δημοκρατικός έλεγχος Στο αρχείο η μήνυση εκπροσώπου ΚΟΙΝΣΕΠ κατά Μ. Σκούφαλου

14

 Στο αρχείο έθεσε τη μηνυτήρια αναφορά κατά του δημοτικού συμβούλου Μάρκου Σκούφαλου από τον εκπρόσωπο της ΚΟΙΝΣΕΠ «ΑΚΜΗ» η Εισαγγελέας Χίου.

«Το κύριο για μας δεν ήταν η μήνυση εναντίον μας. Το κύριο ήταν να καταλάβουν όλοι οι εργαζόμενοι και μη άνθρωποι του νησιού μας , ότι  γύρω από τα ζητήματα των ΚΟΙΝΣΕΠ στήνονται προεκλογικά παιχνίδια…», σημειώνει στην ανακοίνωση της η ΛΑΣ, επισημαίνοντας και τι λέει το σχετικό άρθρο  47:

Η παράγραφος 1 του άρθρου 47 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αντικαθίσταται ως εξής: «1. Ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών εξετάζει την έγκληση που έλαβε και αν κρίνει ότι αυτή δεν στηρίζεται στο νόμο ή είναι προφανώς αβάσιμη στην ουσία της ή ανεπίδεκτη δικαστικής εκτίμησης την απορρίπτει με διάταξη, η οποία περιλαμβάνει συνοπτική αιτιολογία. Ο εγκαλών έχει δικαίωμα να λάβει γνώση και αντίγραφο της διάταξης.» 3. Η παράγραφος 3 του άρθρου 47 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αντικαθίσταται ως εξής: «1. Όσα αναφέρονται στα άρθρα 43 παράγραφοι 1 και 5, 44 και 45 εφαρμόζονται και ως προς την έγκληση.» 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                
Στο κενό έπεσε η προσπάθεια σπίλωσης , φίμωσης και εκφοβισμού της Λαϊκής Συσπείρωσης στο πρόσωπο του επικεφαλή  της,  Δημοτικού Συμβούλου Μάρκου Σκούφαλου. Η αρμόδια εισαγγελέας έθεσε τη  μήνυση του εκπροσώπου της ΚΟΙΝΣΕΠ  «Ακμή» κ. Μήτσουρα στο αρχείο, σύμφωνα με το άρθρο 47 του ΚΠΔ, διότι  είναι προφανώς αβάσιμη στην ουσία της και άρα, δε στοιχειοθετείται κατηγορία  .

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί την ηθική δικαίωση της αταλάντευτης στάσης της Λαϊκής Συσπείρωσης ,  που από θέσεις αρχών υπερασπίζει τα δικαιώματα του Χιώτικου λαού. Ταυτόχρονα αποτελεί και αποστομωτική απάντηση  σε όσους έβαλαν πολιτική πλάτη στις ενέργειες του συγκεκριμένου ατόμου ως ηθικοί αυτουργοί.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ευχαριστεί όλους όσους εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τον επικεφαλή της κίνησης με ψηφίσματα, δηλώσεις, αναφορές στα ΜΜΕ, έναν απλό χαιρετισμό στο δρόμο κι ένα γνήσιο λαϊκό χτύπημα στην πλάτη.

Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας  ανυποχώρητα για τα δικαιώματα του λαού μας , για την εκπλήρωση των οραμάτων του  μέχρι τη τελική νίκη.

Το κύριο για μας δεν ήταν η μήνυση εναντίον μας. Το κύριο ήταν να καταλάβουν όλοι οι εργαζόμενοι και μη άνθρωποι του νησιού μας , ότι  γύρω από τα ζητήματα των ΚΟΙΝΣΕΠ στήνονται προεκλογικά παιχνίδια,  διαλύονται εργασιακές σχέσεις, περικόπτονται υπηρεσίες που είναι αναφαίρετα δικαιώματά τους, διασπαθίζεται  το δημόσιο χρήμα.

Σ’ αυτά και σε πολλά άλλα καλείται ο λαός μας , όταν έρθει η σειρά του να δώσει τη δική του σθεναρή απάντηση σε όλους όσους με αλαζονεία τσαλαπατούν τη ζωή του, στο πλευρό της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο αγώνας συνεχίζεται!

11-2-1024