Αρχική Νέα Τοπικά Πρώτη παρέμβαση Αγλ. Κυρίτση με το ακτοπλοϊκό

Πρώτη παρέμβαση Αγλ. Κυρίτση με το ακτοπλοϊκό

4

 ΔΗΛΩΣΗ ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΤΣΗ


 
Σχετικά με τις ματαιώσεις των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από Καβάλα και Λαύριο με προορισμό τα νησιά του Β. Αιγαίου, δηλώνω τα εξής:

 Το γεγονός και μόνο ότι η NEL,  ματαιώνει τα προγραμματισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια χωρίς εξηγήσεις  αποκαλύπτει το μέγεθος της ευθύνης αλλά και της αδιαφορίας , της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της κυβέρνησης γενικότερα που αφήνουν ανέλεγκτη την δραστηριότητα των ιδιωτών ακτοπλόων. Επιτρέπουν τον αυθαίρετο διακανονισμό των δρομολογίων κατά το δοκούν με τρόπο, που κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων των ακριτικών νησιών.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Προσπάθεια  και πρώτη προτεραιότητά μας ο επιβεβλημένος προγραμματικός έλεγχος των δρομολογίων και της δραστηριότητας των ιδιωτών ακτοπλόων ,που θα αποσκοπεί στην επίλυση των προβλημάτων , των ελλείψεων και των αναγκών  που έχουν οι κάτοικοι των νησιών της Περιφέρειάς μας.

Οι παρεμβάσεις και η παρουσία μας για την επίτευξη του στόχου, θα είναι από δω και μπρος συνεχείς.  Το δημόσιο χρήμα που επιδοτεί αυτές τις γραμμές αλλά κυρίως η ανάγκη των κατοίκων των νησιών για σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι οι κρίσιμοι παράγοντες που επιβάλλουν λογοδοσία των υπευθύνων.

 

ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΤΣΗ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΡΤ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ