Αρχική Απόψεις Aρθρα Βασίλης Μυριαγκός: Ο φίλος, και μικρός ¨Τσέ Γκεβάρα¨ της Χίου Αλέκος

Βασίλης Μυριαγκός: Ο φίλος, και μικρός ¨Τσέ Γκεβάρα¨ της Χίου Αλέκος

16

 Ο φίλος, και μικρός ¨Τσέ Γκεβάρα¨ της Χίου Αλέκος Γαιτάνος, εξέδωσε ξανά μιά ανακοίνωση- καταγγελία όπως άλλωστε το συνηθίζει.

Επί της ουσίας όμως.
Το ΝΠΔΔ του Δήμου Χίου οφείλει να έχει σε πλήρη λειτουργία όλες τις δομές του που είναι:
1. Οι επτά βρεφονηπιακοί σταθμοί ( Καλλιμασιάς, Καμποχώρων, Φλοίσκου, Βαρβασίου, Καλουτά, Βροντάδου, Καρδαμύλων) 2. Τα τρία κλειστά Γυμναστήρια (Χίου, ΒΑΟΛ, Καμποχώρων) 3. Τα τέσσερα Δημοτικά γήπεδα ( Χίου, Νενήτων, Λαγκάδας, Καρδαμύλων) 4.Το Ιωνικό Κολυμβητήριο 5. Το ΚΑΠΗ 6. Την Φιλαρμονική.
Υποχρεούται να εξυπηρετεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό της Χιώτικης κοινωνίας, από ενός έτους παιδάκι έως 97 ετών που είναι και το μεγαλύτερο ηλικιακά μέλος στο ΚΑΠΗ.
Όλα αυτά για να γίνουν χρειάζεται προσωπικό και χρήματα.
Πραγματικά λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων και της μη έγκρισης για κάλυψη των κενών θέσεων από το Υπουργείο λόγω της εφαρμοζόμενης δημοσιονομικής πολιτικής, υπάρχουν πολλά κενά σε επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.
Η πάγια θέση μας είναι να καλυφθούν όλα τα κενά με μόνιμους υπαλλήλους και παράλληλα ζητάμε την έγκριση συμβάσεων ορισμένου χρόνου, έργου και εποχιακών.
Δυστυχώς την μόνη έγκριση το 2013 που είχαμε ήταν 4 δίμηνες συμβάσεις για νηπιαγωγούς.
Τι έπρεπε όμως να κάνουμε ως Διοίκηση;
Να αναστείλουμε και να κλείσουμε ορισμένες δομές του ΝΠΔΔ ή να προσπαθήσουμε να τις κρατήσουμε όλες ανοιχτές αξιοποιώντας τούς Νόμους του Κράτους; Ένας από αυτούς είναι και ο Ν.4019/2011 Ο φίλος Αλέκος και οι συν αυτώ προτείνουν το κλείσιμο ορισμένων δομών και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ στις 7-2-2014 όπου η εκπρόσωπος της Λ.Α.Σ και η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ ψήφισαν να ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ που δεν έχουν το απαιτούμενο προσωπικό.
Φυσικά η πλειοψηφία του Δ.Σ του ΝΠΔΔ αποφάσισε διαφορετικά διότι εμείς οφείλουμε  και προσπαθούμε ¨ΤΟ ΚΕΡΑΚΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟ¨.
Οι σταθμοί αυτοί λειτουργούν σήμερα, εκτός από τους μόνιμους και με εργαζομένους μέσα από την διαδικασία των ΚΟΙΝΣΕΠ.
Κατανοούμε την προσπάθεια του κάθε Αλέκου που θέλει το κλείσιμο των σταθμών,την διαμαρτυρία των γονέων και την ¨μπαχαλοποίηση¨ της κοινωνικής ζωής.
Σύντομα θα έχουμε Αυτοδιοικητικές εκλογές.
Άν πλειοψηφίσουν οι απόψεις των Αλέκων καί υλοποιήσουν αυτά που πιστεύουν,δηλαδή να κλείσουν τους σταθμούς τότε θα δουν ¨πόσα απίδια βάζει ο σάκος¨.
Άλλο η θεωρία και η επαναστατική γυμναστική και άλλο η υπευθυνότητα και οι πράξεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Τα διλήμματα που μπαίνουν σε όλους και καλούμαστε να πάρουμε ξεκάθαρη θέση είναι:
Θέλουμε να λειτουργούν πλήρως όλες οι υπηρεσίες μας μέσα στα πλαίσια του Νόμου; Θέλουμε να βρίσκουν δουλειά οι άνεργοι Χιώτες συμπολίτες μας μέσα από νόμιμες διαδικασίες; Εμείς ως Διοίκηση σαφέστατα πήραμε θέση υπέρ της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών μας και ως πρός την εξεύρεση θέσεων εργασίας για ανέργους συμπολίτες μας.
Η άλλη πλευρά πήρε την αντίθετη θέση.
Όλοι μας λοιπόν κρινόμαστε για τις πράξεις μας.
Καλό θα είναι να κοιτάμε με ποιο τρόπο μπορούμε να εξασφαλίσουμε νέες θέσεις εργασίας μέσα από νόμιμες διαδικασίες.
Αυτό επιτυγχάνεται σήμερα μέσα από τον θεσμό των ΚΟΙΝΣΕΠ που ισχύει σε όλη την Ευρώπη εδώ και 20 χρόνια όπου εργάζονται αρκετά εκατομμύρια πολιτών, πολύ καλά αμοιβομένων.
Κανείς μόνιμος υπάλληλος δεν έχασε την θέση του στο ΝΠΔΔ, αντιθέτως με την πολιτική που ακολουθούμε διασφαλίζουμε την βιωσιμότητα της λειτουργίας του και κατά συνέπεια τις θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.
Αυτό το αναγνωρίζουν οι πάντες.
Το ΝΠΔΔ του Δήμου Χίου για πρώτη φορά εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και θα μπουν στο ταμείο του περίπου 250.000 € για τα τροφεία παιδιών που ανήκουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες πληθυσμού, με αποτέλεσμα για 95 παιδιά ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ οι γονείς τους και τα υπόλοιπα πληρώνουν 50 € μηνιαίως για τα τροφεία που είναι ΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα.
Η απόφαση του έκτακτου Δ.Σ πουθενά δεν αναφέρει ότι ΑΚΥΡΩΝΕΙ τις υπάρχουσες προγραμματικές συμβάσεις.
Η δική μας προγραμματική σύμβαση λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2013.
Φίλε Αλέκο μου οφείλεις και μια δημόσια απάντηση που σκοπίμως αποφεύγεις.
Όταν κάνεις στάσεις εργασίας και κλείνουν οι υπηρεσίες αμοίβεσαι ή όχι; Το γραπτό αίτημα μου, για το θέμα αυτό, εκκρεμεί πολλούς μήνες και δεν έχει απαντηθεί από τους αρμόδιους.
Δώσε εσύ επιτέλους μια απάντηση που αγωνίζεσαι τόσο δυναμικά και ξεκαθάρισε ακόμα άν θέλεις να  βρίσκουν δουλειά μέσα από τους ΚΟΙΝΣΕΠ Χιώτες συμπολίτες μας ή να παραμένουν άνεργοι.

                                           Βασίλης Μυριαγκός 

(Σημείωση chiosnews.com: την ανακοίνωση δεν την έβγαλε ο Αλέκος Γαϊτάνος, αλλά ο σύλλογος των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση νομού Χίου και φέρει και την υπογραφή του γραμματέα…)