Αρχική Νέα Τοπικά Το φιλμ “μαύρη γη” για τη Χίο του Στρατή Βογιατζή στο FIFE

Το φιλμ “μαύρη γη” για τη Χίο του Στρατή Βογιατζή στο FIFE

6

 
Το φιλμ του Στρατή Βογιατζή και του caravan project «Μαύρη Γη», που αφορά τη καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στη Χίο τον Αύγουστο του 2012, προβλήθηκε σε επίσημη πρεμιέρα στο Παρίσι στις 12 Φλεβάρη στο διεθνές φεστιβάλ περιβάλλοντος Festival international du film d’environnement – Fife στο επίσημο διαγωνιστικό μέρος.  

Στο ντοκιμαντέρ μιλάνε οι:

Μοχάμεντ Σαλάλι
Νίκος Χούλης
Δημήτρης Τσούχλης
Μακάριος Μιμίδης
Mιχάλης Αντωναράκης
Πατήρ Φιλόθεος
Από την εθελοντική ομάδα περιβαλλοντικής προστασίας ΟΜΙΚΡΟΝ οι Γιώργος Ροδάκης και Πέτρος Τριπολίτης

Σκηνοθεσία / Φωτογραφία: Στρατής Βογιατζής
Σενάριο/ Επιμέλεια: Γιάννης Αδρίμης
Μουσική: Χρύσανθος Χριστοδούλου
Mοντάζ, Μιξάζ, color correction: Θανάσης Σπυρόπουλος
Κάμερα/Έρευνα: Θέκλα Μαλάμου

τo trailer από το φιλμ

http://www.anotherworldishere.com/features/ακαείςζωντανόςαλλάαπεθάνειςάνθρω/


Λίγα λόγια για το φιλμ:Στη σημερινή κρίση που βιώνουμε, όλοι μιλάμε για οικονομικούς δείκτες, εστιάζουμε την προσοχή μας στον αντίκτυπο της κρίσης στον άνθρωπο -και δικαίως από τη μία- αλλά από την άλλη αγνοούμε επιδεικτικά το περιβάλλον ωσάν ο φυσικός πλούτος να μας ανήκει, αποποιούμενοι οποιαδήποτε ευθύνη για την προστασία του.
 
Οι κάτοικοι της Χίου βίωσαν με το πιο σκληρό τρόπο, με μια καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε τον Αύγουστο του 2012, τη Νέμεσις, το αποτέλεσμα της αποκοπής του άνθρωπου από το περιβάλλον.
Το
caravan project βρέθηκε από τη πρώτη στιγμή κοντά στη δοκιμαζόμενη Χίο, μέσα στη τρομερή πυρκαγιά που έκαψε το 1/6 του νησιού, αλλοίωσε το φυσικό περιβάλλον και αποτέλεσε τη 3η μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία αυτού του τόπου μετά τη σφαγή του 1822 και το σεισμό του 1881.
Οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ επισκέφτηκαν τη Χίο τις τέσσερεις εποχές του χρόνου, μετά την πυρκαγιά, καταγράφοντας τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο τοπίο του νησιού, προσπαθώντας να αφουγκραστούν τη συγκλονιστική κραυγή ενός
αποτεφρωμένου τόπου.