Αρχική Νέα Τοπικά 24 ωρη Πανελλαδική Απεργία στους Παιδικούς Σταθμούς την Πέμπτη 13 Φλεβάρη

24 ωρη Πανελλαδική Απεργία στους Παιδικούς Σταθμούς την Πέμπτη 13 Φλεβάρη

10

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν.Χίου συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς, την Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2014 ,ημέρα εκδίκασης στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας της προσφυγής ενάντια στην αύξηση του ωραρίου εργασίας του Παιδαγωγικού Προσωπικού των Παιδικών Σταθμών.

Οι Παιδικοί Σταθμοί ως δημόσιο αγαθό βρίσκονται στο στόχαστρο όσων επιβουλεύονται τον κοινωνικό τους ρόλο και τη μετατροπή τους από κυψέλες μάθησης και δημιουργίας σε αποθήκες φύλαξης των παιδιών, βορά στην επιχειρηματική κερδοσκοπία.

Η υποστελέχωση των παιδικών σταθμών από έμπειρο μόνιμο προσωπικό, οι πάσης φύσεως ελαστικές μορφές απασχόλησης, η εντατικοποίηση της δουλειάς και το εξουθενωτικό ωράριο εργασίας, δημιουργούν συνθήκες με εξαιρετικά δυσμενείς ψυχολογικές και συναισθηματικές επιπτώσεις στα παιδιά.

Η επιδιωκόμενη συρρίκνωση και κατάργηση των κοινωνικών δομών, απόρροια των επιταγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνδυασμό με τις μνημονιακές πολιτικές και την ανεργία, συνθέτουν τοπίο κοινωνικής κατάρρευσης και οικονομικής εξαθλίωσης για τους πολίτες.

 

Αποτελεί πλέον μονόδρομο η ανατροπή  των άθλιων πολιτικών και των εκφραστών τους.

 

Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ!