Αρχική Νέα Τοπικά ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α: ο πρόεδρος του νομικού προσώπου καταστρατηγεί απόφαση του Δημοτικού...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α: ο πρόεδρος του νομικού προσώπου καταστρατηγεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

35

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α                                   Χίος 11/02/2014

ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΥΡΙΑΓΚΟΣ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΣΕΠ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

    Τεράστιες πολιτικές και ηθικές διαστάσεις τείνει να λάβει η υπόθεση της εισβολής των ΚΟΙΝΣΕΠ στο Δήμο της Χίου. Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Βασίλης Μυριαγκός αρνείται προκλητικά να εναρμονιστεί με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοινώνοντας ευθέως την πρόθεση του να καταστρατηγήσει την ειλημμένη ομόφωνη απόφαση του οργάνου και επεκτείνει τη δραστηριότητα των ΚΟΙΝΣΕΠ στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου.

Σε μία παραληρηματικού τύπου ανακοίνωση που εξέδωσε ο κύριος Μυριαγκός,  αφού πρώτα καθυβρίζει όσους θεωρεί ότι παρεμποδίζουν την προσπάθεια του να διαλύσει τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Χίου, εμφανίζεται ως προστάτης των ανέργων, συνιστώντας μάλιστα τρόπους παράκαμψης του ΑΣΕΠ μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ και της λεγόμενης Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι το μήνυμα «αξιοκρατίας» που εκπέμπει στους χιλιάδες άνεργους συμπολίτες μας ο κύριος Μυριαγκός δείχνοντας την κραυγαλέα αδυναμία του να απεξαρτηθεί από τον ομφάλιο λώρο του κομματισμού και της φαυλοκρατίας.

Ξέχασε τον κοινωνικό ρόλο των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών ο κύριος Μυριαγκός, χαράτσωσε με τροφεία τους γονιούς, αποψίλωσε τους σταθμούς από μόνιμο προσωπικό και τώρα χύνει κροκοδείλια δάκρυα. Η πολιτική του κυρίου Μυριαγκού στο Νομικό Πρόσωπο οδηγεί νομοτελειακά στο κλείσιμο των βρεφονηπιακών σταθμών, τη μετατροπή τους σε επιχειρήσεις και το περαιτέρω χαράτσωμα όσων οικογενειών έχουν ακόμα τη δυνατότητα να στέλνουν σε αυτούς τα παιδιά τους.       

Ερωτήματα όμως προκαλεί πλέον και η στάση του Δημάρχου Πολύδωρου Λαμπρινούδη. Αφού ανεπιτυχώς επεχείρησε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής να μεταγγίσει από το Δήμο Χίου, στο Νομικό Πρόσωπο το ποσό που προορίζονταν για προγραμματική σύμβαση με ΚΟΙΝΣΕΠ, συνεχίζει με την ανοχή που επιδεικνύει να καλύπτει το στενό του συνεργάτη, αποθρασύνοντας με αυτόν τον τρόπο τη στάση του, καθιστώντας τον κύριο Μυριαγκό βραχίονα της πολιτικής του στην επιβολή των ΚΟΙΝΣΕΠ στο Δήμο της Χίου. 

Και είναι πράγματι απορίας άξιον σε ένα τόσο στενό συνεργάτη όπως είναι ο κύριος Μυριαγκός, ο Δήμαρχος γιατί αρνείται μήνες τώρα – ως αρμόδιος για τις περικοπές στους μισθούς των απεργών-  να δώσει τα στοιχεία που ζητάει ο κατά τα άλλα σε ανοικτή γραμμή συνεργάτης. Μακριά από εμάς πονηρές σκέψεις ότι επιχειρείται η δια της γκεμπελικής μεθόδου σπίλωση και κατασυκοφάντηση των απεργών. Εκτός κι αν ο κύριος Μυριαγκός θέλει να συγκρίνει τις δικές του περικοπές μισθού «στον αγώνα» που δίνει για τους απολυμένους εκπαιδευτικούς συναδέλφους του.

Φαντάζομαι να κάνει τη χάρη να απαντήσει και σε εμάς δημόσια ο κατά τα άλλα λαλίστατος Βασίλης Μυριαγκός…

 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος  Ο Γραμματέας

Αλέκος Γαϊτάνος    Παναγιώτης Πεντάκης