Αρχική Νέα Τοπικά Χιακή Συμπολιτεία: ρελάνς με Ερμιόνη Φρεζούλη!

Χιακή Συμπολιτεία: ρελάνς με Ερμιόνη Φρεζούλη!

16


Κατατέθηκε η διαθεσιμότητα για επικεφαλής της Χιακής Συμπολιτείας ενός νέου ανθρώπου, γυναίκας και επιστημόνισσας της Ερμιόνης Φρεζούλη. Μετά την απόσυρση (για λόγους υγείας) του Μικέ Κριμιζή, η Χιακή Συμπολιτεία κάνει ρελάνς με ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο.

Ετσι, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου στις 6.00 μ.μ. στο Ομήρειο, ολοκληρώνεται η διαδικασία εκλογής νέου επικεφαλής της Χιακής Συμπολιτείας ενόψει των κρίσιμων για το νησί αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου. Μέχρι στιγμής έχει κατατεθεί η διαθεσιμότητα της Ερμιόνης Φρεζούλη, η οποία συζητήθηκε στο συντονιστικό της Χιακής Συμπολιτείας και έγινε ομόφωνα αποδεκτή.


Καλείται όποιος και όποια θέλει να συμπαραταχθεί στην προσπάθεια για τον κοινό στόχο: Με την κοινωνία και τους πολίτες συμμετέχουμε, συναποφασίζουμε και σχεδιάζουμε από κοινού το μέλλον του τόπου μας.

Δυο λόγια για την Ερμιόνη Φρεζούλη:


Η Ερμιόνη Φρεζούλη γεννήθηκε (1977) και μεγάλωσε στη Χίο, πριν μετακινηθεί στην Αθήνα όπου φοίτησε και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ενασχόλησή της με τα ζητήματα του περιβάλλοντος και της σχέσης του ανθρώπου με αυτό, την οδήγησε στην απόκτηση σχετικού μεταπτυχιακού τίτλου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Msc Συστήματα Διαχείρισης Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος).


Εργάζεται από τα φοιτητικά της χρόνια σε διάφορες θέσεις (εθελοντικά και επαγγελματικά) με αντικείμενο τη βιώσιμη ανάπτυξη νησιωτικών και παράκτιων περιοχών, τη διαχείριση των υδάτων, την ανακύκλωση, την αναγέννηση των πόλεων, την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Έχει εργαστεί από θέση ευθύνης σε περιβαλλοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και σε ερευνητική μονάδα της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου.

Ανήκει στη γενιά των κομματικά ανένταχτων αλλά πολιτικά ενεργών πολιτών, συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες και οργανώσεις για την υπεράσπιση των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, την καταπολέμηση του ρατσισμού, την αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Είναι κόρη του γνωστού Χιώτη δημοσιογράφου Δημήτρη Φρεζούλη και μητέρα ενός παιδιού.